A striákat gyakran terhességi csíkoknak is nevezik, hiszen általában a várandósság alatt jelennek meg. Mivel ekkor a bőr hirtelen tágul, amely a csíkok megjelenéséhez vezethet. Bár vannak erre krémek és kezelések, sokszor mégis elkerülhetetlenek.

hirdetés

Hírességek és a striák

A stria zavaró esztétikai probléma, amely főként a nőket érinti, mivel lazább a bőr kötőszövete. A legtöbb nőnél jelentkezik élete során, de mindenki próbálja elrejteni, főként a közösségi médiában. Az utóbbi években vált egyre elfogadottabbá, hogy a sztárok olyan képeket töltsenek fel magukról, amelyeken látszik a narancsbőrük, striájuk, vagy bármi, ami azt bizonyítja, hogy ők sem tökéletesek. Azóta már számos ilyen poszt született, és néhányan közülük még címlapon is megmutatták a csíkjaikat. Bár a legtöbb nő gyakran tölt fel magáról olyan képet, amelyen láthatóak az esetleges hibák a testén, ennek ellenére a magazinokban továbbra is a retusált fotók érvényesülnek.

Lady Gaga, még csak 34 éves, de már rendelkezik striákkal, ezt meg is mutatta. Bár még nem szült, de a súlya sokszor ingadozott, ennek ellenére ő teljesen ki van békülve a testével.

Ashley Graham a legismertebb plus size modell, aki sohasem titkolta a testi hibáit. Már a szülés előtt és sokszor osztott meg olyan képet, amin látszik, hogy nem tökéletes a bőre. Azóta pedig még többször mutatja meg az alakját, arra biztatva a nőket, hogy fogadják el önmagukat.

Kourtney Kardashian három gyerek édesanyja, így a súlygyarapodás nyomott hagyott az ő alakján is. A combján és a fenekén találhatóak csíkok, amelyeket nem titkol.

A Vogue magazin címlapján szerepelt Katie Holmes, amikor megmutatta a striáit a hasán, amelyek még a terhessége alatt keletkeztek. Nem szégyelli őket, hiszen a képeket nem retusálták ki.

Az énekesnő Kelly Rowland szintén nem szégyelli a testét, hiszen bár kirobbanó formában van, a csíkok őt sem kerülték el.

Jasmine Tookes, a Victoria’s Secret modellje is rendelkezik striákkal. Olyannyira elfogadja őket, hogy számos fotózáson kérte, hogy ne retusálják ki őket, megmutatva a nőknek, hogy ez egy teljesen természetes dolog.

Képek: Dimitrios Kambouris / Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés