Karriert szeretnél befutni, vagy csak szimplán érdekel, milyen bennfentes dolgok zajlanak a divatszakma zárt ajtói mögött, és ki hogyan jutott át rajtuk? Van egy online platform, ahol érdekes beszámolókra bukkanhatsz!

hirdetés

Annak, aki érdeklődéssel követi a divat világának eseményeit, már pusztán az is felcsigázó tud lenni, ahogy Anna Wintour, aki több mint harminc éve vezeti sikeresen az amerikai Vogue magazint, egy tőle nem várt, szelíd mosollyal az arcán, leül a nézővel szemben, leveszi az ikonikus napszemüvegét, és mesélni kezd a vezetői stílusáról.

Anna Wintour leckéket ad

Ez nem egy divatvideó, amit bármelyik vlogger közvetíthetne, hanem egy tananyag a jövő főszerkesztőinek, illetve bárkinek, aki szeretne belekóstolni a divatmagazinok világába. Anna Wintour szakmai nyalánkságokat oszt meg a tudásra szomjazó nézővel, és betekintést ad abba is, milyennek kell lennie egy vezetőnek. Nem csupán a gyors reagálás, és döntéshozó képesség, hanem a csapatmunka is számít.

A legjobbaktól tanulhatsz

A MasterClass egy zseniális ötleten alapuló online kurzus, ahol a világ legjobbjaitól tanulhat az ember. Képzeld el, hogy színész szeretnél lenni, és Helen Mirrentől vehetsz leckéket. A megvásárolható oktatóanyagok nagyon széles érdeklődési kört ölelnek fel: híres sportoló, színész, író, fotográfus, séf, zenész, űrhajós, bűvész, forgatókönyvíró és énekesnő is van a csapatban.

 

Az akadémia természetesen a divat szegmenseit úgyszintén érinti, nem Anna Wintour az egyetlen, aki vállalkozott a feladatra, hogy szívvel-lélekkel leckéket adjon. A divattervezőket Diane von Fürstenberg és Marc Jacobs képviseli, a sminkmesterek közül pedig Bobbi Brown ad egy ütős kis kurzust.

Marc Jacobs divattervezést tanít

Persze mindezt a saját szűrőjén keresztül teszi, nem általánosságokat mond el, hanem a tapasztalatairól beszél. Nyilván, ahhoz, hogy idáig eljutott, az egyénisége, a személyisége is hozzásegítette. Nem egyszer előfordult vele, hogy olyasmit vitt kifutóra, amiről mások le akarták beszélni, de végül a belső ösztöneire, és a szívére hallgatott. Abban az időben is bátran kísérletezgetett, amikor a Louis Vuitton divatcég élén dolgozott.

 

Egy lecke 12 perces, és nagyjából 12-19 tanvideó áll a rendelkezésedre, attól függően, hogy melyik mester kurzusa érdekel. Az árakról és a megrendelés módjáról további információkat itt találsz.

Kiemelt kép: Jacopo Raule/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés