A kilencvenes évek egyik legismertebb szupermodellje csodálatos kollekcióval rukkolt elő. A 48 éves Amber Valletta és a Karl Lagerfeld márka az egyszerűségből is kihozza a maximumot, ráadásul mindezt a fenntarthatóság jegyében. A gyönyörű modell nem csupán a kifutón remekel, a modellkedés mellett környezetvédelmi aktivistaként tevékenykedik, most pedig részt vett a tavaszi kapszulakollekció tervezésében is.

hirdetés

Bár manapság nem hatalmas innováció a fenntarthatóság beépítése a divatba, mégis kiemelkedő, ha egy ismert divatház vagy akár egy fast fashion márka alternatív anyagokkal kísérletezik. A Karl Lagerfeld ikonikus táskája újra hatalmas népszerűségre tett szert, amikor robbant a hír, kaktuszbőrből készítették el a közkedvelt darabot. A kampány arca Amber Valletta volt, így nem csupán az újító próbálkozás miatt vált maradandóvá a reklám, a modell személye még inkább hitelessé tette azt.

Most ismét fantasztikus darabokkal jelentkeztek, ezúttal a gyönyörű Amber tervezőként is részt vett a folyamatban. A márka nagyköveteként is népszerűsítette a fenntarthatóság fontosságát, most pedig kreativitásával és lenyűgöző személyiségével éppúgy hozzájárult a tökéletes eredményhez. A modell fenntarthatónak, időtlennek és menőnek nevezte a kollekciót, és való igaz, hogy egyik jelzővel sem tévedett.

Amber Valletta és a Karl Lagerfeld márka csodát alkotott

A kapszulakollekció nem csak azért izgalmas, mert fenntartható anyagokkal dolgoztak a gyártás során. Amber elmondása szerint kifejezetten az ő stílusát tükrözik ezek az egyszerű, mégis nőies darabok, miközben személyes küldetésének is eleget tesz. A kapszulakollekció az innovatív megoldásokon túl azzal is eleget tesz a fenntarthatóságnak, hogy a darabok könnyedén kombinálhatók egymással, így még arra sincs szükség, hogy temérdek mennyiségű ruhadarab sorakozzon a gardróbszekrény mélyén.

 

Amber Valletta azt szeretné üzenni ezzel a fantasztikus kollekcióval, hogy a nőies, sikkes divatnak nem kell a fenntarthatóság rovására mennie. A csinos modell egyértelműen bebizonyította, hogy a lehető legegyszerűbb darabok is lehetnek ultrastílusosak, a környezettudatosság pedig nem egyenlő azzal, hogy le kellene mondani az aktuális trendekről.

 

A darabok hűen tükrözik a 2022-es divatot, ezek a ruhadarabok egyértelműen hódítanak a tavaszi szezonban. Az egyszerű fehér ing jóformán mindenhez passzol, miközben kifinomult, nőies külsőt eredményez. Egy csinos overallal az egész napi szett kipipálható, így még a reggeli variálás is elmarad a tükör előtt. A kétrészes szettek pedig nem csak elegánsak, elképesztően stílusosak és dögösek is. Amber kedvenc darabja a nyolcvanas évek stílusát tükröző, dögös bőrdzseki.

 

Amber Valletta szó szerint csúcsformában van, nem lehet elmenni amellett, hogy milyen fantasztikusan néz ki a fotókon. A kilencvenes évek szupermodellje mind a mai napig lenyűgözően fest, s bár szépségét akár a genetikának is köszönheti, minden bizonnyal igencsak sokat tesz azért, hogy megőrizze adottságait. Önmagában azonban a báj és a vonzó külső nem elegendő ekkora sikerhez, Amber kisugárzásához nagyban hozzájárul fantasztikus személyisége is. Színeiben éppúgy a természetközelséget tükrözi a kollekció, a hangulatra pedig a fotósorozat koncepciója is rádob egy lapáttal.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images/Getty Images.

Cikk képei: Alique.

  • Megosztás:
hirdetés