Amber Valletta napfényes tengerpartra csábít minket a szürke, didergős, egyhangú januárból. Ráadásul mindezt olyan természetességgel teszi, hogy az már szinte üdítő.

hirdetés

Amber Valletta 15 évesen csöppent bele a modellszakmába a nyolcvanas évek végén, és mire lefutottak a kilencvenes évek, már mindenki szupermodellként ünnepelte. Pár kisebb szerep után a Randiguru című filmben sikerült bebizonyítania 2005-ben, hogy a színészkedés sem áll távol tőle. Allegra Cole szerepében nem csupán a szépsége került előtérbe, hanem a humorát is meg kellett villantania.

1999-ben ő mutatta be a Versace kifutóján azt a dzsungelmintás ruhát, amit később Jennifer Lopez tett híressé. Tavaly a Zara, a Douglas, a Stella McCartney, az Etro, és az Anthony Vaccarello x YSL kollekció arcaként láthattuk viszont, és számos magazin címlapján szerepelt. Egyike azoknak a szupermodelleknek, akik a kilencvenes években váltak sikeressé, de a mai napig labdába rúghatnak – sőt, messze kitűnnek – a fiatal üdvöskék mellett.

Amber Valletta kortalan szépség

Az angyali arcú, szőke modellt pályafutása során csak ritkán láthattuk erőteljes sminkben, a fotókon is inkább a természetes szépségére került hangsúly. 45 évesen még mindig gyönyörű a bőre, ami most sem bír el sok festéket. A PORTER magazin januári összeállításában Amber Valletta kevés retussal, a maga természetességében jelenik meg. Súlytalanul könnyed, puha fényárban úszó képeken láthatjuk Malibu egyik napfényes partszakaszán, egyszerű vonalvezetésű, világos ruhákban.

 

David Luraschi fotói azt az érzést keltik az emberben, mintha mindenféle mesterkélt szerkesztés nélkül, spontán jöttek volna létre. Bár ez így nem teljesen igaz, a modell hanyagul összefogott, szélfútta haja, a ragyogó fényben is visszafogott sminkje, és letisztult ruházata azt az igazi természetbe simuló hangulatot közvetíti, ami nem a külsőségekről szól.

Amber Valletta natúr szépsége magával ragadó, és éppolyan tiszta, mint a fehér derítővászonról visszaverődő fények. A Stylist, Helen Broadfoot a Stella McCartney, a Matteau és a Casasola kollekcióiból válogatott össze olyan ruhadarabokat, melyek jól passzolnak a természetességet sugalló szafari stílushoz.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

Képgaléria képei: David Luraschi/PORTER.

  • Megosztás:
hirdetés