A modellvilágban hasonlítani valakire nem mindig szerencsés, ám Alexandra Agoston esetében szó sincs beskatulyázásról. Az Ausztráliában született, 35 éves manöken magyar, ír és angol felmenőkkel rendelkezik, és bár nem fűzi rokoni szál a gyönyörű 53 éves modellhez, sokan Christy Turlington természetességét és vonásait látják benne.

hirdetés

Mindenki egyedi és másképpen szép, a divatfotózások színterén pedig különösen előnyt jelent, ha valaki sajátos karakterrel, kisugárzással bír, hiszen a hasonmások érdekessége viszonylag hamar kipukkanó lufit jelent.

Kép: Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images.

 

Bár sok híres manöken szakmai utódját a szintén modellként tevékenykedő lányában látják meg, valakinek a nyomába lépni nem csak azt jelenti, hogy megtévesztően hasonlít rá az ember.

Alexandra Agoston a legkevésbé sem hasonmása Christy Turlingtonnak, viszont természetességével, adottságaival és tehetségével hasonló értékeket képvisel, mint a kilencvenes évek híressége, aki ma már csak alkalomadtán vállal fotózásokat, fő vonalon humanitárius aktivistaként dolgozik.

Egyébként Turlington lánya, a 19 éves Grace Burns is elindult a modellszakma lépcsőjén, és biztosak vagyunk benne, hogy még sokat fogunk hallani róla a közeljövőben.

Alexandra Agoston megidézi fotóin a ’90-es évek hangulatát

Alexandra Agoston-O’Connor fiatal kora ellenére öreg motorosnak számít a szakmában. 15 éves korában fedezték fel, amikor Párizsban nyaralt a családjával. Karrierje kezdetén rögtön a New York-i divathéten debütált, és bár ez volt az első szezonja, megközelítőleg húsz bemutatón vett részt. Jean-Paul Gaultier francia divattervezővel 17 évesen találkozott először, és meglehetősen szoros munkakapcsolat alakult ki a luxusmárka és a fiatal modell között.

Alexandra Agoston lett Gaultier múzsája, de nem először fordult elő a szakmai életében, hogy egy-egy kollekciót kifejezetten őrá szabtak. Még a párizsi előmenetele idején John Galliano is lecsapott a gyönyörű modellre és a Dior szolgálatába állította, ebben az időszakban pedig a divatház repertoárjának néhány vonalát Agoston ihlette.

Eddigi pályafutása során olyan neves márkákkal és divatházakkal dolgozott együtt a manöken, mint a Dior, az Armani Privé, Moschino, a Christian Lacroix, Christian Siriano, Elie Saab, az Off-White, a Kookai, a Proenza Schouler, a Badgley Mischka, a Maybelline és a Chanel Beauty, de a sor korántsem teljes. Tavaly Victoria Beckham is őt választotta a kollekciója népszerűsítésére, aki természetességével és nem mindennapi szépségével igencsak emlékezetessé tette a fotósorozatot.

A gyönyörű Christy Turlingtonnal is lencsevégre kapták, a letisztult fekete-fehér fotón még feltűnőbb a köztük lévő hasonlóság. Csakúgy, mint Turlington, Agoston is rengeteg természetes, retus nélküli fotón szerepel, a legegyszerűbb beállításokban is lebilincselő hatással van a szemlélőre.

Átható tekintetével vonzza a figyelmet, ám csakúgy, mint az 53 éves modell esetében, gyönyörű bőrére nagy hangsúlyt fektetnek a fotósok.

Alexandra Agoston szerint annak köszönheti bőre szépségét, hogy sok vizet iszik és rendszeresen edz.

Többnyire a pilates és a jóga híve, csakúgy, mint Christy Turlington, aki évek óta töretlen lelkesedéssel űzi a jógát, ami testileg, lelkileg és szellemileg is felfrissíti, feltölti.

Bár a 35 éves ausztrál modell a stílusát tekintve alapvetően egy modern nő, a róla készült fotók gyakran a kilencvenes évek hangulatára erősítenek rá. Gyönyörű fekete-fehér portrékon és divatfotókon szerepel, melyek kiemelik klasszikus szépségét.

Alexandra Agoston még tavaly szeptemberben, az Instagram-oldalán árulta el egy fotójával, hogy babát vár, a modell Chris Colls fotográfussal alkot egy párt.

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain/Getty Images.

Cikkfotók: Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images, Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés