Christy Turlington hosszú évtizedekig a legjobban fizetett szupermodellek egyike volt, ennek ellenére kifejezetten szerény és szolid nő, akit úgy különösebben az öregedés sem ejt kétségbe. A stílusa finom és nőies, de az átlagos napokon nem lihegi túl az öltözködés kérdését, és gyakran sminket sem visel.

hirdetés

A nyolcvanas évek elején kezdődött a modellkarrierje, és nagyon hamar a csúcsra jutott, sőt, ott volt az élbolyban a kilencvenes évek kezdetén, amikor a legkeresettebb manökenek megkapták a szupermodell jelzőt. Bár évekig kitüntetett figyelmet kapott az aranykörben, és a mai napig fel-felbukkan magazinokban vagy a kifutókon, nem szállt fejébe a dicsőség, és a hiúság legapróbb jelei sem ütköznek ki rajta.

Ő az, aki a magazinfotókon is bátran felvállalja szarkalábait és pigmentfoltjait, akiről zömében csak nagyon finoman szerkesztett képek jelennek meg, és aki nem igazán bíbelődik filterekkel és előnyös beállításokkal az Instán.

Igaz, természetessége egyáltalán nem kirívó, és a legkevésbé sem olyasmi, amit ünnepelni kellene, egyszerűen csak szimpatikus hozzáállással kezeli az idő múlását, anélkül, hogy fennhangon azt hirdetné, hogy mindenki fogadja el magát úgy, ahogy van, mert ő is ezt teszi.

A kétgyermekes modell nem erőlködik azon, hogy mindig előtérben legyen, de azért ügyel a külsejére, csak épp nem akar mindenáron fiatalabbnak tűnni a koránál. Ennek ellenére ötven felett is csodásan néz ki, rendszeres edzéssel és egészséges életmóddal tartja formában magát.

Christy Turlington mindig divatos és nőies, de a szolid fazonokat kedveli

A visszafogott stílusú modell szereti a magasan záródó ruhákat, hosszú nyakához pedig roppant előnyösek ezek a szabások. Ha elegáns öltözékben kell megjelennie, főként a klasszikus sziluettekhez nyúl, melyek egyszerűségükben is nagyon nőiesek.

 

A mindennapokban gyakran visel farmert és csak szimplán összefogja a haját, de az ingek, ingruhák éppúgy a kedvencei között vannak. Bár elegáns öltözékeire elsősorban a visszafogottság jellemző, nem takargatja magát mániákusan: volt már rá példa, hogy áttetsző csipkeruhában jelent meg, persze magas nyakú fazonban, ami mutatott is belőle valamicskét, meg nem is.

Kiemelt képek: Rick Kern, Dimitrios Kambouris/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés