Nem baj, ha nyáron nem vonz az edzőterem, hiszen számos olyan mozgásformát végezhetsz a szabadban, mely falja a kalóriákat.

Nem kell kutatónak lennünk ahhoz, hogy tudjuk, nyáron a mozgáskedv megnő, különösen azért, mert lehetőségünk nyílik a szabadban, játszva edzeni. Sokkal jobb eredményeket érhetünk el a zsírégetésben, amikor az edzés, amit kiszemeltünk magunknak, nemcsak kipipálandó kötelesség, hanem olyan tevékenység, mely örömet okoz, felszabadít és szórakoztat.

A szabadban eltöltött idő ráadásul többszörösen megtérül: amellett, hogy lelkileg is jobb állapotba kerülünk, megnő a szervezetünk oxigénellátása – ha mondjuk, nem a szmogos városi levegőben sportolunk -, a napfény hatására pedig D-vitamin termelődik a testünkben.

Ám nem árt okosan kiválasztani a napszakot, és fényvédő krémekkel védeni bőrünket az UV-sugárzás káros hatásaival szemben. Az alábbi mozgásformák hatékonyan megdolgoztatják az izmokat, és attól függően, hogy mennyi ideig és milyen intenzitással sportolunk, elérhető velük a tényleges zsírégetés. Bármelyik szimpatikus számodra, a bemelegítésről és a nyújtásról semmiképp se feledkezz meg.

  • Megosztás:
hirdetés