Ahhoz, hogy a szervezet zsírégető módba kapcsoljon, közepes intenzitású edzésre van szükség, például egy remek kardió segítségedre lehet a kalóriacsökkentésben. Nem feltétlenül kell kimozdulni otthonról a látványos eredményhez, számos olyan hatékony gyakorlatsort végezhetsz, amely nem helyigényes. Ezt a 15 perces tornát imádni fogod, szép lassan lefaragja a puha redőket.

hirdetés

Bármilyen alapos, az izmok megdolgoztatása önmagában nem elegendő a tónusos, szálkás alakhoz. Míg aerob jellegű mozgásformákkal az állóképességedet, a kondíciódat és a zsírégetést fokozhatod, a feszesedéshez erősítő típusú edzésekre van szükség. Minden esetben a különböző edzéstípusok kombinációja a leginkább célravezető, pláne akkor, ha tartós eredményt szeretnél elérni.

Ez a 15 perces kardióedzés változatos feladatokat tartalmaz, a teljes testet alaposan átmozgatja, és hosszú távon garantáltan feszesre húzza a lötyögő, felpuhult területeket.

 

Így lesz hatékony a zsírégető kardió edzés

A sikeres súlyvesztést számtalan tényező befolyásolja, a genetika mellett az életmód, valamint az egészségügyi állapot óriási hatást gyakorol a folyamatra. Egyénenként eltérő, hogy ki mennyit és milyen tempóban tud leadni, és a test különböző részei hogyan reagálnak az életmódváltásra.

Ahhoz, hogy valóban megmoccanjanak a pluszkilók, mindenképp olyan aerob mozgásra van szükség, amely hatékonyan indítja be a zsírégetést. A közepes intenzitású kardiótornák tökéletesen megfelelnek erre a célra, ám nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal végzed el a feladatsorokat.

Még csak nem is feltétlenül maga az edzés, a rendszeresség és a változatosság a kulcsa a sikernek. A 15 perces videók nem elegendők a fogyáshoz, ahhoz, hogy a szervezet a tartalékaihoz nyúljon, mindenképp szükséges változtatni az étrenden. A kalóriacsökkentést egyrészt a táplálkozással, másrészt a testmozgással ajánlott megoldani. Nem csak az étrendnek, hanem a mozgásnak is változatosnak kell lennie. Segítségedre lehetnek a  zsírégető mozgássorok, de a napi edzésen túl az aktív életforma kialakítása éppúgy alapvető fontosságú.

Liftezés helyett lépcsőzz, gyalogolj többet, autó helyett kerékpárral menj el kisebb bevásárlásra, vagy táncolj, kosarazz a barátokkal, amihez kedved van. A lényeg, hogy ha aktív és mozgékony vagy, napi 15-30 percet elég külön az edzésre szánni.

 

A kardióedzéseket erősítő tornákkal érdemes kombinálni, így valóban tónusos és látványosan formált lehet az alak. Egy jó kis ugrálós edzés nem csupán a felgyülemlett felesleget dolgozza le, az anyagcserére éppúgy remek hatással van. A megrekedt salakanyagok távozása nélkül könnyedén kudarcba fulladhat a fogyókúra, így mindenképp érdemes olyan mozgásformákat végezni, amelyek pozitív hatással vannak az emésztési folyamatokra is.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés