A vékony szálú haj gyakran megnehezíti a frizurakérdést, különösen, ha valami elegáns kreációt szeretne kihozni belőle az ember lánya. Bár a magas konty jó tartást igényel, erőtlen, esetlen, finom szálú tincsekből is megoldható.

A lelapuló, vékonyka hajjal a hétköznapokon sem könnyű boldogulni, pláne, amikor az ünnepi készülődés közepette kell valamit kezdeni vele. Ha már most azon töröd a fejed, milyen frizurát rittyenthetnél össze karácsonyra vagy szilveszterre gyorsan és egyszerűen, van egy remek tippünk, ami tetszeni fog. Ez a konty kevés bonyodalommal jár, ugyanakkor nőiesen elegáns.

Csodás magas konty, gyorsan és egyszerűen: a vékony szálú haj is jó alapot ad hozzá

Ha van egy stílusos, alkalmi hajráfod vagy hajpántod, máris nyert ügyed van, mert szükség lesz rá. Ehhez a frizurához a hosszú tincsek a legideálisabbak, hiszen azok garantálják majd a szép tartást.

Először is fésüld hátra a tincseket, és a homlokodtól a fejtetőd közepéig haladva, készíts egy laza parkettafonást. A végét gumizd össze. Majd egy kicsit lentebb, nagyjából a fejed búbjánál, fogd össze a hajad lófarokba, és fordítsd át önmagán a copfot.

 

A hajvégeket hajtsd vissza, szilikon hajgumival rögzítsd, majd kezdd el feltekerni úgy, mint ahogy a zoknikat, harisnyákat szokás. Amikor eléred a fejed tetejét, a kontyot rendezd félholdalakba, a széleit pedig tűzd meg hullámcsatokkal.

Végül tedd fel a csodás hajpántodat, és jöhet az elegáns, ünnepi öltözék! Dúsabb hatást érhetsz el, ha a művelet előtt hullámosítod a hajad, vagyis kövér loknikat készítesz. Ám, akkor sem kell aggódnod, ha ez a procedúra már nem fér bele, hiszen így is sikkes és tartós lesz a frizurád. A homlokodat keretező ritkás babahajat egy használaton kívüli, tiszta fogkefével fésüld át: amennyiben hajlakkot fújsz a kefére, könnyen rendezheted a szétálló szálakat, így nem fog foltokban kilátszani a fejbőröd.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés