Idén a természetes hatású szemöldök kerül előtérbe, a tömött, látványosan festett változatot abszolút letarolta a könnyed, szálazott festés. Nem is olyan nehéz elkészíteni a tökéletes sminket.

hirdetés

Természetes hatású szemöldök gyorsan, egyszerűen

Ha valakinek tökéletes formájú, dús szemöldöke van, az igazán szerencsés. A legtöbb nő megtapasztalja, hogy bizony néhány szál nem a megfelelő irányba áll, néhol apró lyukak találhatók a szemöldökvonalon, sokan pedig a szálak sűrűségével elégedetlenek.

Az elmúlt években leginkább a vastagon rajzolt, dúsra festett szemöldök számított trendinek, sokan tetoválással, hennával igyekeztek minél feltűnőbbé varázsolni a szemöldökvonalukat. A trendek azonban évről évre változnak, s ahogy a sminkek terén általánosságban, úgy a szemöldök esetében is megfigyelhető, hogy a divat abszolút a természetesség irányába indult el.

2023-ban már egyértelműen a könnyed, natúr sminkek tarolnak, a magasan fedő alapozókat a finom, leheletnyi változatok váltották fel. A szemöldök megrajzolásánál a szálazás vált népszerűvé, ami első blikkre bonyolultnak tűnhet, ám a gyakorlatban nem igényel hatalmas hozzáértést.

A szemöldök így is dúsnak tűnik, az eredmény azonban sokkal természetesebb hatást kelt. Gyakorlatilag a szemöldökceruzával, tussal kerülnek kiegészítésre a meglévő szálak, egyszerű csuklómozdulattal kell hasonló ívben vonalakat húzni a vonalon belül ahhoz, hogy az eredmény naturálisnak, eredetinek hasson.

Ezzel a módszerrel ugyanúgy befolyásolható a szemöldök íve, formája, csupán egy kicsit pepecselősebb a folyamat. A szálak megrajzolásához nagyon fontos, hogy megfelelő eszközt találj. Egy hegyes ceruza vagy egy jól fogó, hegyesebb végű szemöldöktus tökéletesen megfelel a célnak.

Arra mindenképp figyelj, hogy a szemöldököd árnyalatához igazítsd a sminkeszközt, ugyanis ha túlzottan világos vagy túlzottan sötét változattal ügyeskedsz, garantáltan feltűnővé válik a művi, smink általi dúsítás. Szerencsére minden márka több tónussal készül, így ebbe a hibába igencsak nehéz beleesni.

Mindenképpen használj korrektort a szemöldökvonal környékén, ugyanis a világos árnyalat még inkább fókuszba helyezi a szemöldököt, ezáltal kiemeli a tekintet ragyogását. Arról nem is beszélve, hogy ha valahol megcsúszott a kezed, az apró hibákat is ki tudod javítani a korrektor segítségével.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés