A nyári divat egy nem várt trendet hoz magával. Jó ideje köztudatban vannak már a pizsamára hajazó ruhadarabok, ám a tervezők most meghúzták a váratlant, és az átlátszó neglizsé, hálóing stílusjegyeit is beépítették az utcai megjelenésbe. Persze, a fazonok csak hajaznak a kobinékra és hálóöltözékekre, senkinek nem ajánljuk, hogy babydollban lépjen ki a házból.

Az utóbbi időben igencsak elmosódott a határ az utcai és a hálószobai divat között. Bekerültek a kínálatba a pizsamára hajazó szerelések, a csipkével ellátott selyemblúzok, valamint a trendek szorgalmazására, manapság már a blézer alól felbukkanó melltartó sem számít kirívónak. Ám ezek az irányzatok még kifejezetten szolidnak, visszafogottnak számítanak a legújabb őrület mellett.

Hálóing utcára? A nyári divat és a sztárok szerint igen!

A hálóingtrend először a sztárok gardróbjába szökött be. Bella Hadid szinte elsők között próbálta ki, ő a Met-gála után viselt egy fekete, alig takaró ruhadarabot. A kreáció olyan volt, mint a klasszikus népmesében, viselt is valamit, meg nem is. A ruha alig fedte a dekoltázsát, az biztos, hogy emlékezetes szerelés volt.

 

Kendall Jenner szintén a Met-gálán villantott fehérneműt, ő egy kicsit régebbi, klasszikusabb megoldáshoz nyúlt. Egy kétrészes csipkeszettet viselt, melynek áttetsző anyaga alatt láthatóvá vált a fehérneműje. Ez a kreáció sokban hasonlító a húszas-harmincas években divatossá vált kombinékhoz, melyek alsóruházatnak számítottak, a nők nyitottabb ruhafazonok alatt viselték őket.

 

Rihanna volt a legbevállalósabb, mivel a Dior bemutatóján szó szerint mindent megmutatott. Az énekesnő egy tüllkombinét húzott magára, ami alatt csak egy apró bugyit és melltartót viselt. Az biztos, hogy nem hétköznapi szerelés.

 

Kourtney Kardashian a Vanity Fair buliján jelent meg hálóingben. A fazon klasszikus, ám az anyaghasználat és a fekete csipke egyértelműen a hálószobai divatra utal. A ruhának van egy apró, vintage beütése, hiszen ezeket a díszes darabokat manapság csak kosztümös filmekben lehet látni.

 

A trendet sokkal visszafogottabb formában jelenítette meg Miley Cyrus, aki az utóbbi időben kifejezetten az elegáns stílust preferálja. Az énekesnő fekete miniruhát választott, mely csak épphogy emlékeztet a neglizsére. Sokkal visszafogottabb, modernebb formája az új őrületnek.

 

Dakota Johnson figyelmét sem kerülte el ez a divat, aki izgalmasabb verzióját választotta az alsónemű megvillantásának. Fehérneműre hajazó fűzőt viselt, amit csipke és neccanyag tett teljessé. Mégis roppant finom, elegáns formában kombinálta egy bőrhatású nadrággal. A szett telitalálat!

 

A hálóing trendje tehát dübörög, és úgy tűnik, nyáron nem is fog csillapodni. Ám nem árt vele óvatosnak lenni, hiszen ezek a merész villantós szettek főként csak a magazinok képanyagaiban mutatnak jól. Ha mégis szeretnéd kipróbálni, akkor válassz egy lenge szaténruhát vagy egy selyemfelsőt csipkével megbolondítva. Így a nőiesség is megmarad, mégis izgalmas, formabontó lesz az összhatás.

 

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris / Getty Images. 

Képek a cikkben: MEGA, Gotham, Frazer Harrison, Dimitrios Kambouris, Stephane Cardinale – Corbis, Taylor Hill, Monica Schipper / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés