A tavaszi divatban a legtöbb meglepetést a csillogó szemsmink okozza. Ezúttal nem a klasszikus szemhéjpúderrel vagy tussal készült verziókra kell gondolni, hiszen idén ezek a makeupok már strasszkővel készülnek.

hirdetés

A sminkdivat sokat változott az elmúlt időben, főként a nagyon finom megoldások kerülnek előtérbe. Ám a naturális sminkdivat mellett párhuzamosan megjelentek a kicsit túlzó irányzatok is, melyeket a nyolcvanas-kilencvenes évek inspiráltak. Harsányak, színesek, és nem spórolnak a különféle díszítőelemekkel sem. A kétezres évek elején szintén nagyon ment ez a vonal, a retró trendnek köszönhetően pedig újra megjelent a palettán, pár izgalmas újdonsággal kiegészítve.

Ez a csillogó szemsmink kelti idén a legnagyobb feltűnést

Az irányváltás főként a szemsminkek terén figyelhető meg. A visszafogott tónusok helyét átvették a vibráló színek, melyek a tekintetre irányítják a figyelmet. A tusvonal és a szemspirál szintén lehet színes, ezáltal még hangsúlyosabbá válik a makeup.

Ám nem csak a színekkel operál az idei divat, hanem a különféle díszítőelemek is előkerülnek. A strasszkövek túlnőttek a pólókon, nyakláncokon, farmereken, ezúttal a szemsmink kiegészítéseként jelennek meg. Az új trend szerint felkerülhetnek az arcra, és akkor lesz igazán sikkes az összkép, ha az apró kövek a szempillák vonalán futnak végig.

A trend nagyban köszönhető az Eufória című sorozatnak, a szériában rengeteg stílusirányzat bukkant már fel. Sok tehetséges sminkessel dolgoznak együtt, akik mindig kitalálnak valami izgalmas újdonságot. Többek között ez a sminktrükk is ekkor szökkent szárba, Cassie viselte elsőként.

Azóta egyre többen próbálták ki a strasszköves szemsminket, és már nemcsak a finom, visszafogottan elhelyezett kövek hódítanak, hanem a kicsit túlzó sminkek is. A kövek végigfuthatnak akár az egész szem körül, Dua Lipa például egy ilyen verziót próbált ki. Ebben az esetben elég egy kevés tus, szempillaspirál, másra nincs is szükség.

Az apró köveknek nem muszáj a szempilla vonalában elhelyezkedniük, az is jó, ha kicsit hanyagul kerülnek fel.

Vannak, akik az egész szemsminkhez strasszköveket használnak, ebben az esetben a mozgószemhéjra kell őket felragasztani.

A csillogó apróságok a festett szemhéjon is megjelenhetnek, ám így a makeup már garantáltan nem kelt majd visszafogott hatást.

Kedved szerint akár keverheted is a köveket, lehetnek színesek vagy egészen átlátszóak, esetleg egyszerre mindkettő.

Ha nem vagy profi, akkor csak elszórtan ragaszd fel a köveket, és már indulhatsz is. Ez a kissé hanyag megoldás fesztiválhangulatot áraszt.

 

Kiemelt kép: David Becker / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés