A szépségtrendek újabb fordulatot vesznek nyáron, hiszen a nagy melegben egészen más sminkek és frizurák keltik fel az érdeklődést. A tavaszi irányvonal nem sokban változik, de tavalyhoz képest sok újdonságra számíthatunk.

hirdetés

Míg tavaly a tejeskávészíneket felvonultató latte makeup uralta a nyári sminkdivatot, idén könnyedebb, vidámabb, frissebb árnyalatok kerülnek fel a natúr look palettájára. A frizurák terén szintén fellazulnak a szabályok, a hatvanas évek ihlette hajviseleteken túl a gyorsan és egyszerűen elkészíthető, vakációhangulatú hajstílusok kerülnek a szépségtrendek középpontjába nyáron.

A friss, üde, nőies megjelenést szorgalmazzák a szépségtrendek nyáron

A nyári szépségtrendek azt sugallják, hogy nincs szebb a természetességnél, így a divatos hajviseletek és sminkek is csak felfrissítik a megjelenést, ám nem változtatják meg alapjaiban. Amit a francia nők régóta tudnak és alkalmaznak, az most globális divattá növi ki magát, avagy a pár perces készüléssel felfrissített megjelenés kerül előtérbe.

Noha továbbra is előnyt élveznek a loknik, így a hajcsavarókra és az elektromos hajformázókra még szükség lesz, az egyszerűsítés azért a frizurák terén ugyancsak megmutatkozik.

A legnőiesebb nyári sminktrendek

A natúr sminket most vörös helyett narancsos vagy barackos árnyalatú rúzzsal dobhatod fel. Első blikkre vadnak tűnhet a narancs ajakszín, de valójában nem csak a napcsókolt bőrtónushoz passzol. A barackos felhangú világos arcszín, pláne, ha még aranybarna szeplők is felbukkannak rajta, csodálatosan kivirul a narancsos ajakfénytől vagy rúzstól.

Képek: Pietro D’Aprano/Getty Images.

 

A smink csak leheletfinom idén, de van egy-két dolog, amivel élénkebbé teheted az arcbőrödet. Ilyen például a barackos és narancsos arcpír, ami a tavaszi rózsás árnyalatokat váltja. Még ha nem is viselsz sminket, egy kis szempillaspirál és narancsos pirosító használatával tökéletesen feldobhatod a megjelenésedet, gyakorlatilag két sminklépésben elérheted a kirobbanóan üde megjelenést.

A hatvanas évek divatja még inkább felerősödik a nyár folyamán, így érdemes elsajátítani a cicaszemekhez szükséges szemhéjtus használatát. Idén ismét a határozott, grafikus vonalú szemkihúzás a nyerő, ami bármilyen színben pompázhat. Szemhéjfestésre nincs is szükség, az alap teljesen natúr lehet. Így a színes szemhéjtus szinte világítani, vibrálni fog a finoman sminkelt arcon. Ha a klasszikus cicaszem mellett maradnál, dobd fel az összképet barackos rózsaszín árnyalatokkal.

Azért a szemfestékek sem mennek szabadságra nyáron, de ezúttal nem a szemhéjra kell kenni őket. Válassz egy gyönyörű tónust, ami harmonizál vagy megegyezik a ruhád árnyalatával, és az alsó szempillasort satírozd át vele, a belső és külső szemzugokkal együtt. Imádni fogod az eredményt, és nem kell hosszú percekig pepecselni vele, pillanatok alatt elkészülhetsz a sminkeléssel!

Képek: Peter White/Getty Images.

 

A fémes tónusok ismét visszatérnek, de csak nagyon finoman jelennek meg a sminkben. A belső szemzugot hangsúlyozó fényes festés csodásan megnyitja a szemeket, napcsókolt, szeplőkkel tarkított natúr arcbőrön pedig gyönyörűen vibrál egy aranyló vagy bronzos árnyalat.

A gyöngyházfényű arcbőr szintén a szépségtrendek kedvence lesz nyáron.

Most nem baj, ha nem csak az arc egy-egy területe fénylik, de ez a gyöngyházas ragyogás egészen más, mint amikor olajosan csillog a bőrfelszín. Számos olyan sminkalap kapható, amivel elérheted ezt a porcelános, finoman ragyogó hatást.

Képek: Pietro D’Aprano, Peter White/Getty Images.

Egyszerű, de nagyszerű nyári hajviseletek

Tavasszal nagy figyelmet kapott a sálkendő, ami most a nyakról a hajba vándorol. A trend egyszerű, csupán két lépésben feldobhatod a megjelenésed! Válassz a ruhád színével összecsengő szemhéjtust és kendőt. A natúr sminket szépen megbolondítja majd a színes szemkihúzás, ami ilyen formában cseppet sem tűnik majd vadnak. A kendőt kösd a hajadba, ha elég hosszú hozzá a frizurád, akár bele is fonhatod, de rövidebb tincsekbe is könnyű belevarázsolni.

Ugyanígy üde hatást érhetsz el, ha a natúr sminket barackos vagy narancsos arcpirosítóval dobod fel, és világos, pasztelles, friss árnyalatú kendőt használsz hajpántként.

A hatvanas években kedveltté vált nőies hajviseletek ismét visszatérnek, ilyen például a hajvégi hullámokkal megspékelt állig érő vagy félhosszú frizura. A kifelé kunkorodó hajvégi loknikat szimpla körkefés beszárítással is elkészítheted, a hajtöveket pedig egyszerűen hátrasimíthatod, hogy a fejedre lapuljanak a tincsek.

Akárcsak tavasszal, a lenyalt frizura még mindig menő, így a feszes kis balerinakonty sem kerül ki a látókörből.

Kép: Justin Shin/Getty Images.

 

Emellett a lágyan ondolált, félig feltűzött hajviseletek lesznek népszerűek, így például a retró félig feltűzött konty is visszatér a köztudatba.

Egyszerű fonással most bármilyen hosszúságú hajat – kivéve a teljesen rövid frizurát – fel lehet dobni, a kiengedett hajzuhatagban felsejlő bébifonatok, valamint az összefogott dupla copfok szintén menőnek bizonyulnak idén.

A sellőhaj most a lágy tengerparti hullámokra utal, hosszú haj esetén elég csak annyit tenni, hogy éjszakára befonod a félig nedves tincseket, másnap reggel pedig kibontod, és ritka fogú hajkefével átfésülöd. Voilá, máris kész vagy arra, hogy belevesd magad a nyári kalandokba!

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Pietro D’Aprano, Peter White, Justin Shin/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés