A szárazsamponok egy pillanat alatt megmentik a zsírosodó frizurát. A megjelenésed akkor is kifogástalan lesz, ha már nem jutott időd hajat mosni.

hirdetés

A hajtövek zsírosodása természetes folyamat, az azonban egyénenként eltérő lehet, hogy kinél milyen gyorsaságú ez a folyamat. Számtalan tényező befolyásolja a tincsek olajosodását. Ha már a mosás másnapján eltűnik a frissesség, érdemes lehet elgondolkozni a sampon leváltásán, vagy egy kicsit jobban figyelni arra, hogy a balzsam ne kerüljön a fejbőrközeli területekre.

Sokaknál a fésű okozza a problémát, ugyanis még ezt a legegyszerűbb szépségápolási eszközt is rendszeresen kell fertőtleníteni és tisztítani ahhoz, hogy ne fedje be faggyúval és kosszal a szálakat. A haj folyamatos piszkálgatása sem javít a helyzeten. A kézről szintén sok minden tapad a frizurára, ahogy a hajformázó krémeket, habokat, lakkokat sem érdemes halmozni. Első körben célszerű ezeket a tényezőket kiiktatni a mindennapokból, esetleg némileg változtatni rajtuk.

Ha valaki csak reggel ébred arra, hogy már megint zsírosak a hajtövei, nemigen lesz ideje egy gyors hajmosásra, ám ilyenkor sincs minden veszve. A megfelelően kiválasztott szárazsamponok egy pillanat alatt felfrissítik a frizurát, a megjelenés gyorsan visszanyeri üdeségét. A galériában összegyűjtöttünk néhány népszerű, kíméletesebb formulával rendelkező terméket, árakkal mutatjuk őket.

 

A szárazsamponok nem károsak, ha jól használod őket

A szárazsamponok rendkívül hasznosak, azonban arra mindenképpen fel kell hívni a figyelmet, hogy csupán arra alkalmasak, hogy egy-két nappal eltolják a hajmosást. Nem tisztítják meg a fejbőrt, a formula csupán magába szívja a feleslegesen felgyűlt zsírokat. Éppen ezért nem érdemes minden egyes nap rájuk bízni a frizura frissességét, csupán tűzoltásként célszerű bevetni őket.

A tévhitekkel ellentétben nem feltétlenül károsítják a fejbőrt, és a haj állapotára sincsenek negatív hatással. A kulcs egyértelműen a megfelelő termék kiválasztásában és a használatban rejlik. Míg régebben csupán néhány szárazsampon közül lehetett válogatni, manapság számtalan különböző verzió sorakozik a boltok polcain.

 

Hajszínhez igazodó, bőrtípushoz passzoló szárazsamponokat is készítenek a gyártók, igazán változatos a kínálat. Még azoknak sem kell aggódnia, akiknek érzékeny, száradásra és korpásodásra hajlamos a fejbőrük. A rendszeres használat egyértelműen ronthat a fennálló problémákon, ám egy kis odafigyeléssel abszolút megelőzhetők a negatívumok.

Vannak, akik a lehető legegyszerűbb megoldással trükköznek, és hintőport szórnak a tövekre. Tény, hogy ez egy olcsóbb megoldás, és valamilyen szinten tényleg felszívja a felesleges faggyút, ám összességében nem feltétlenül helyettesíti a speciálisan erre a célra kifejlesztett termékeket. A legtöbb szárazsampon olyan összetevőket tartalmaz, amelyek nemcsak a felesleges olajmennyiségtől szabadítják meg a frizurát, de fertőtlenítik is a fejbőrt. Noha semmiképp nem pótolják a hajmosást, összességében jobb megoldásnak bizonyulnak a hintőporos opciónál.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés