Bár a maszk viselése hasznos és fontos a kialakult járványhelyzetben, tény, hogy igencsak megnehezíti a sminkelést a nők számára. Vannak, akik végleg lemondtak arról, hogy kifessék magukat, míg egyesek időnként elcsábulnak még a kedvenc szemhéjpúderjuk láttán egy könnyű smink elkészítésére. Ám arra is van megoldás, hogy többé ne okozzon gondot a sminkviselés, ugyanis kapható olyan szilikonkiegészítő, ami megakadályozza a rúzs és az alapozó elkenődését a maszk alatt. Továbbá a beizzadástól, és az abból fakadó problémáktól is megóvja a bőrt.

 

Mint minden sminkelés előtt, a maszk viselésénél is kiemelten fontos az alapos arctisztítás, és, hogy egy fényvédő krém is kerüljön a bőrre, nehogy csak orr felett barnuljunk le.

 

Ha nehezen múló pattanásokkal vagy aknés bőrrel kell felvenni a harcot a maszkviselés során, arra is van megoldás. Higiéniai szempontokat előtérbe helyezve nagyon hasznos lehet a pattanástapaszok felhelyezése a problémás felületekre. Ez ugyanis nem engedi, hogy a gyulladásban lévő pöttyöcskék tovább fertőződjenek, vagy a textilanyag súrlódásától irritálttá váljanak.

A maszk alatt sem okoz gondot a sminkviselés

A hosszabb ideig kitartó smink érdekében tanácsos primert használni az arc teljes felületén és a szemek környékén, hogy a kilélegzett levegő miatt kevésbé maszatolódjon el a smink. A kedvezőbb felállás érdekében válassz matt, vagy gyorsan száradó folyékony rúzst, ami nehezen kenődik. Ne feledkezz el a púderes fixálásáról sem.

Így használható a szilikonos maszkmerevítő sminkelt arcra

Ahhoz, hogy a maszk alatt elrejtett eszköz beváljon, fontos még egyszer a púderes dobozkához nyúlni. Az eszközt ideiglenesen felhelyezve érdemes megnézni az illeszkedési pontokat, és ezeken a területeken duplán lepúderezni az arcot. Illetve, ha magára a műanyag merevítőre is szórsz valamennyit a porból, akkor végleg minimalizálhatod a tapadási és elkenődési eshetőségeket.

 

A videóban látható kiegészítő eszköz az Amazonon is kapható, kisebb és többdarabos csomagokban. Amellett, hogy megkíméli a sminket, a könnyebb légzést is segíti a textilmaszk alatt. A merevítőrács nem hagyja, hogy beszéd közben , vagy szélfúvás hatására az arcra tapadjon az anyag, amitől könnyebben átnedvesedhet.

A kilélegzett levegő párája ugyanis jobban lecsapódik, ha a textil szorosan érintkezik a szájjal, a bőr és a maszk közé szorult párás levegő pedig utat engedhet a hámrétegen elszaporodó baktériumoknak. Ha még az átizzadt smink is beletapad a pórusokba, nem nehéz elképzelni, milyen könnyedén kialakulhatnak a pattanások.

A maszk alatt viselt merevítő előnyei:

  • Könnyen tisztítható, fertőtleníthető, és számtalanszor újrahasználható.
  • Kevésbé koszolódik a maszk, ezáltal az arcbőr is mentesül a szennyeződésektől. Így csökkenthető a pattanások, az elzárt pórusok és a túlzsírosodás kialakulásának esélye.
  • Mivel a maszk nem érintkezik közvetlenül az arcbőrrel, így el lehet kerülni azt, hogy a kilélegzett levegő lecsapódjon rajta, és ezáltal a baktériumok melegágya legyen.
  • Egyszerűbb benne lélegezni és a beszéd is érthetőbb.

Nagyon fontos azonban, hogy a szilikonból készült merevítő ne akadályozza a maszk széleinek illeszkedését, vagyis az orrnál, a szemek alatt, az állvonalnál, valamint az arc két szélén is megfelelően illeszkedjen az anyag. Ha eláll, nem biztosít kellő védelmet a vírusokkal szemben, ezért érdemes körültekintően megválasztani az arcmaszk méretét és fazonját, amihez pontosan passzol a szilikonkiegészítő. A merevítő szintén többféle méretben és formában kapható, olyan is van, amely pontosan követi az orr vonalát, így segíti a maszk arcra simulását.

 

Tipp a bőr kiszáradása, bepállása ellen: a maszkot érdemes hidratáló arctonikkal befújni használat előtt. Ez nem mentesít a maszk mosásától, de csökkentheti a baktériumok elszaporodását a bőrön, és segít frissen tartani a hámréteget. A nedves maszk nem véd megfelelően, ezért minden esetben meg kell várni, hogy teljesen megszáradjon.

Az egyszer használatos maszkokat minden nap le kell cserélni. A textilből készült, mosható változatokat pedig rendszeres tisztítást igényelnek, akár fertőtlenítő mosószert is használhatsz a kórokozók ellen. A gyakori mosástól elnyúlt, meggyengült, elnyűtt textilmaszkot érdemes új darabra cserélni, mert az elvékonyodott anyag már nem nyújt védelmet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés