Ha megfelelően készíted elő a bőröd a sminkhez, alapozó nélkül is ragyogni fog. Az apró bőrhibák eltüntetését ugyanúgy megoldhatod, csak könnyedebb fedéssel. Remek tippeket kaphatsz ebből a videóból, amennyiben nyáron nem szeretsz sok festéket használni.

hirdetés

Van, aki a legjobb minőségű, leheletfinom alapozót is képtelen elviselni a bőrén, míg mások a nyári meleg miatt szeretik kihagyni ezt a lépést a sminkelésből. Sokan azonban meg vannak győződve róla, hogy az alapozás hanyagolása olyan, mintha a ház építését a tetővel kezdenénk.

Ami azt illeti, ha csak szimplán az arckrémre kerül fel a smink, az valóban nem lesz túl tartós, és így a bőrhibák is bezavarhatnak a képbe. Szerencsére azonban, rengeteg olyan primer, színezett hidratáló, színezett fényvédő kering a piacon, amelyek a védelem mellett a bőr tökéletesítésével úgyszintén foglalkoznak. Egy pórusösszehúzó, mattító hatású primer például éppolyan magabiztosságot adhat, mint a fényesedést megakadályozó alapozó, vagy púder.

Alapozó nélkül is szép lehet az eredmény

A nappali sminkek esetében egyre fontosabb a natúr hatás, amit a semleges árnyalatú színezett hidratáló krémekkel tökéletesen el lehet érni. Sagonia Lazarof szépségblogger azonban a pattanások, bőrhibák, szemkörnyéki sötét árnyékok eltüntetésére is gondol, ehhez pedig egy olyan korrektort hív segítségül, amely egy árnyalattal világosabb a bőrénél. Fontos az is, hogyan készíti elő az arcát a sminkeléshez, hiszen nyáron könnyebben elmászkálhat a festék.

Gyümölcsös, hidratáló arcpermetet használ a frissesség fenntartásáért, majd egy mattító krémet ken fel, amely tejkivonattal nyugtatja, táplálja, hidratálja a bőrt. A szemöldök formázásával szimmetrikus, szép keretet ad a szemeinek, azután kétféle színezett krém összekeverésével bőrazonos árnyalatú hidratálót készít, amitől frissebbnek tűnik a megjelenése. Egy kis árnyék kerül a szemhéjakra, és az arccsontok alá is, és a highlightert sem hagyja ki a sorból. Néhány hamis szeplő fokozza a természetes hatást.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés