Egy finom, egyszerű smink is megteszi, ha a teltebb ajkak elérése a cél, nem csak esztétikai beavatkozással tehetsz szert dúsabb látványra. A száj formája egyértelműen meghatározó részlete az arckarakternek, így a legtöbb nő szeretne tökéletesen szimmetrikus, bujább ajkakra szert tenni. Íme pár trükk, amivel egészen másnak hat az eredmény.

hirdetés

Sok nő vágyik párnásabb ajkakra, ami nem feltétlenül a kihívó kacsaszájat jelenti. A modern esztétikai, plasztikai beavatkozásoknak köszönhetően egészen természetes hatás érhető el egy szolid kis korrekcióval, olykor nem is a száj teljes felületét töltik fel, így az ajkak formája éppúgy alakítható. Ám, ha ódzkodsz a művi eljárásoktól, egyszerű sminktechnikával is csalhatsz picit az ajkak méretét, alakját illetően. Sőt, az optikailag nagyító szájfestési módokkal kísérletezve kipróbálhatod, hogyan illeszkedne az arcodhoz a dúsabb, teltebb szájforma.

Az emberi arc közel sem szimmetrikus, ez pedig igaz lehet az ajakvonalra is. Mindenki más géneket örököl, így vannak, akiknek teltebb, vannak, akiknek vékonyabb a szája, míg az is előfordul, hogy a vastagabb, párnásabb alsó ajakhoz egy keskenyebb felső vonal társul. Olykor az aszimmetria, máskor pedig az alsó és felső rész közötti eltérés okozhat elégedetlenséget egy nő számára.

Egyszerű smink segítségével éppúgy elérhető a teltebb ajakforma, csupán pár trükköt kell bevetni a látványos különbséghez. Egy apró, pici korrigálás már teljesen megváltoztathatja az arckaraktert.

 

Teltebb ajkak egyszerű smink segítségével

A szájkontúr ceruza csodákra képes

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha a szájkontúrceruza segítségével egy új, szimmetrikus körvonalat rajzolsz az eredeti ajakvonal felé. Ezzel az egyszerű trükkel látványosan dúsabbnak tűnnek az ajkak, azonban hatalmasat lehet hibázni vele. Ha a ceruza árnyalata sokkal sötétebb a rúzs, vagy a szájfény tónusánál, igencsak művinek hat majd az eredmény.

Az sem célravezető, ha túlságosan a száj körvonala felé mész, mert így cseppet sem tűnik majd természetesnek az eredmény, ráadásul jobban látható lesz a sminkes csalás. Egy erősen pigmentált rúzzsal el lehet fedni az átmenetet, ám torz arckaraktert eredményezhet a túltolt ügyeskedés. Ehhez a trükkhöz nem árt némi kézügyesség sem. Ha látványosan eltér a két oldal, vagy nagyon egyenetlen a vonal, garantáltan feltűnik majd mindenkinek, hogy egy kontúrceruzának köszönhetők a teltebb ajkak.

A szájkontúr eltolása csak akkor működik, ha nagyon finom, hússzínű ceruzával dolgozol, és a rúzs is megmarad a nude vonalon. Élénkebb szájfesték esetén, például a vörös verziónál, nagyon precíz vonalakat kell húzni, ezért sokkal több a hibalehetőség.

A megfelelő festési módszer dúsabb hatást ígér

Az ombre festés kifejezetten előnyös, ha valaki dúsabb ajkakat szeretne. A frizurák világából ismert kifejezés egymásba mosódó színátmenetet jelent, amivel optikai csalódást lehet elérni, amennyiben az ajkaidonalkalmazod.

A száj széle sötétebb, míg a közepe világosabb tónust kap, a két rúzs közötti átmenetet pedig alaposan el kell satírozni egy ecset segítségével ahhoz, hogy természetes hatást keltsen az eredmény. Az ajkak sokkal teltebbnek tűnnek ezzel a módszerrel, ráadásul egyszerűbb, mint tökéletes körvonalat rajzolni egy ceruza segítségével.

A csillogás teltebbnek mutatja az ajkakat

Noha manapság a matt rúzsok a virágkorukat élik, nem szabad megfeledkezni a kétezres évek kedvencéről, a szájfényről sem. Való igaz, hogy kevésbé tartós, ráadásul adott esetben még a hajszálak is előszeretettel ragadnak bele a csillogó ajakkencébe, a fényvisszaverődés okozta optikai illúzió miatt látványosan dúsabbnak mutatja a szájat, ha csillogó bevonat kerül a területre.

Azért óvatosan a dúsítással

Az interneten a sok-sok hasznos tipp és sminkvideó mellett rengeteg olyan praktika is megtalálható, amelyekkel nem árt vigyázni. A dús hatást ígérő ajakpumpa rendkívül elterjedtnek bizonyult az elmúlt időszakban, azonban mi ezt a módszert semmiképp nem ajánljuk.

Ezen felül rúzsokon és szájfényeken feltüntetett „ajakdúsító hatás” felirat sem mindig ígér remek eredményt. Nem árt utánajárni, hogy mégis mi az a hatóanyag, aminek köszönhetően teltebbnek látszik a száj. Amennyiben irritálja, bizsergeti a felületet az adott kozmetikum, nem biztos, hogy megéri kísérletezni vele.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés