Egy gyönyörű, színes rúzs minden nő számára csábító, viszont sokan nem szeretik a szájfestéssel járó kellemetlenségeket. Pedig egy aprócska trükk könnyen megoldhatja a túl erős szín, a csúszkáló festékréteg, és az evés-ivás közben elmaszatolódó kontúrok problémáját. Filléres megoldást mutatunk arra az esetre, ha természetes színhatásra, és kényelmesen viselhető sminkre vágysz.

hirdetés

A rúzs megosztó sminkkellék, van, aki ki sem mozdul nélküle az utcára, de olyan is akad, aki nem bírja elviselni ajkain a festést, hiába csábítgatja csodaszép árnyalatával. Még a klasszikus rúzsok használatakor is előfordul, hogy kicsit megszalad a festék, a feleslegtől persze, könnyedén megszabadulhatunk, ha ráharapunk egy papír zsebkendőre.

Rengeteg trükk van arra vonatkozóan, hogyan lehet szépen felvinni a különféle állagú szájfestékeket, illetve milyen módszerekkel tehető tartóssá a végeredmény.

Ám a többlépcsős technikák mellett olyan egyszerű megoldás is napvilágot látott, ami azok számára jelenthet segítséget, akik utálják, ha szembetűnő pigmentréteg van az ajkaikon, ami esetleg még a repedésekben is megül, nap közben pedig könnyen elcsúszkál, megfakul, lekopik evés-ivás közben, a foltos látvány pedig, amit maga után hagy, nem túlságosan vonzó.

Ez a kis trükk garantálja, hogy a legtermészetesebb legyen a rúzs viselése

Tény, hogy a felvitt rúzzsal egész nap foglalkozni kell, különösen, ha élénk, látványos színt viselsz magadon. Igazgatni, korrigálni szükséges, ami sokak számára macera. Ha nem szereted, hogy messziről ordít a rúzs az arcodon, az alábbi filléres trükk megoldást jelenthet a problémádra.

Persze, rengeteg visszafogott, nude árnyalatú szájfesték leledzik a kínálatban, ha természetesebb megjelenésre vágysz, de akkor sem kell kétségbe esned, amikor nincs a kezed ügyében natúr ajakrúzs.

 

Fogj egy darabka papírtörlőt vagy zsebkendőt, helyezd a szádra úgy, hogy kiadja az ajkaid körvonalát, majd a tetszőlegesen választott rúzzsal kezdd el a papíron keresztül kifesteni a szádat. Ha jól ráfeszíted a papírkendőt, szépen kiadja majd a szájkontúrokat. A domborulat mentén rúzsozz kedvedre, az sem baj, ha vastagon viszed fel a festéket.

Azután színtelen porpúdert egyengess el a papír kirúzsozott területén, és jól ütögesd át a papírrostokon, egy megfelelő ecsettel.
A végeredmény nagyon visszafogott és natúr lesz, mintha nem is viselnél semmit, csak alapból élénk és üde lenne a szád. Nem ragad, nem tapad, nem kell trükközni azzal, hogyan igyál a pohárból, hogy ne maradjon rajta a rúzsfoltod. A természetes hatású, és a szemhangsúlyos sminkekhez is ideális.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés