Egyre több olyan sminktrükk kering az interneten, ami pillanatok alatt ígér esztétikus, tartós végeredményt. A legújabb őrület a fültisztító pálcika segítségével készült ajakfestés. Elsőre bizarrnak tűnhet, ám sok sminkesnél bevált a módszer. Szerkesztőnk letesztelte, és elárulja, mit tapasztalt!

hirdetés

 

Hibátlan rúzs pillanatok alatt?

Gyankran tapasztalom, hogy olykor a legegyszerűbb, már-már kézenfekvő sminktrükkök válnak be igazán, sőt, nem egyszer időt spórolnak nekünk. Mivel hétköznapokon is gyakran teszek fel rúzst, ez a kis praktika szinte azonnal felkeltette az érdeklődésem, hiszen a szépségvloggerek pillanatok alatt elkészítik vele a tökéletes sminket.

Fontos, hogy a fültisztító pálcikát nem kell erősen az ajkak közé szorítani. Elég csak lazán megfogni, hogy ne legyen természetellenes a szájtartás, majd gyors, határozott mozdulattal kell kifesteni a száj területeit.

Elsőként egy hagyományos rúzzsal próbáltam ki, ám ebben az esetben a szélekre nem jutott megfelelő mennyiség a festékből. A középső részeken egyenletesen oszlott el, így kivettem a fültisztítót, és korrigáltam a sarkokat. Ekkor még nem nyűgözött le a technika, hiszen nem nyertem vele időt, és utólagos javításra szorult a smink.

Másodízben már mattra száradó, folyékony, applikátorral felvihető ajakrúzzsal próbálkoztam. A fültisztító eszköz segítségével jobban elértem a sarkokat. Bár a videóban az látszik, hogy a vloggernél viszonylag nagy rész maradt ki a szájzugoknál, nálam nem igényelt utólagos javítást a rúzs.

Ha folyékony, hamar száradó rúzst használsz, akkor igazán hasznos lehet számodra ez a sminktrükk, hiszen megakadályozza, hogy túlfusson a festék a szájsarkok ívén, így elkerülhető a cakkos szélű hatás. Könnyebb elérni az applikátorral a szájzugokat, így gyorsabban, felesleges javítgatások és maszatolások nélkül megoldható a szájfestés. Pillanatok alatt elkészülsz vele, és az sem baj, ha kicsit remegős a kezed, nem fogja befolyásolni a végeredményt.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés