A korrektor nem csak a bőrhibák eltüntetésére jó, hanem optikai trükközésre is alkalmas. Szinte kivirul az arc ettől a sminkelési technikától!

hirdetés

Szinte minden évben felszínre bukkan egy új módszer, amitől még látványosabb lesz a korrektor hatása. Azt eddig is tudtuk, hogy nem elég kizárólag a szemek alá pöttyözni a festéket, ha az a célunk, hogy eltüntessük a fáradtság nyomait.

Az Instagramon sok kört lefutott háromszög technika sokáig uralta a trendet, de mindeközben a gyerekhibái is kiderültek. Egyik nagy hátránya, hogy elég nehéz finoman kivitelezni, ha az ember lánya nem akar több réteg sminket az arcára pakolni. A korrektor felkenését illetően, most egészen más trend van kibontakozóban, mely kevésbé pazarló eljárás, és sokkal hatékonyabb az előzőeknél.

Látványosabb lesz a korrektor hatása, ha ide kened

Az új sminktechnika közelebb áll a korábbi pöttyözéshez, ám mégis más, hiszen arra törekszik, hogy feljebb húzza a vonásokat. Az optikai lifting-hatás eléggé szembetűnő. Sagonia Lazarof szépségblogger máris rákattant erre a korrektortrükkre, ami nagyon egyszerűen kivitelezhető, és a videóban látottaknál finomabban, kevesebb festékkel is megoldható.

Csak a belső szemzugból az orrcimpák felé futva, valamint a szem külső sarkától felfelé haladva, és a száj alsó szegletéből kiindulva kell pötyögtetni a folyékony korrektorból, hogy a bőr feszesebbnek, kipihentebbnek tűnjön. A bal arcán a régi háromszög módszert mutatja be a blogger, a jobb arcán pedig az új technikát teszi próbára, hogy összehasonlítsa, melyikkel érhető el szebb hatás. A válasz számodra is egyértelmű lesz, ha megnézed a videót!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés