A szemöldök-tetoválás bizony természetes is lehet, a modern, manapság népszerű technikákkal gyönyörű eredményt varázsolnak a szakemberek. Ezek közül érdemes válogatni, ha elkerülnéd a művi, mesterkélt hatást.

hirdetés

A szemöldök-tetoválásról sokaknak még mindig a jó öreg, vékonyan húzott tusvonalszerű firka ugrik be elsőként, ami az idő múlásával egy zöld filcvonássá alakul. Bár tény, hogy sokaknak megkönnyítette a helyzetét a reggeli készülődésben, a régi technikát természetesnek semmiképp nem lehetett nevezni. Az évek múlásával azonban a sminktetoválások is sokat fejlődtek, a szemöldök mellett az ajak- és a szemhéjtetoválás is megjelent a szalonokban.

A különböző módszerekkel egészen elképesztő eredményt lehet elérni, a formátlan, hiányos szemöldök is gyönyörűen formálható, életre kelti az arcot és sugárzóvá teszi a tekintetet. Az új technikáknak köszönhetően már abszolút elkerülhető a túlzó, mesterkélt hatás, abszolút természetes eredményt lehet elérni. Több izgalmas változat között válogathatsz, akár olyan tetoválást is kérhetsz, amiről senki nem mondaná meg, hogy az bizony egy sminktetováló szakember műve.

 

Természetes szemöldök-tetoválás: ezek a legnépszerűbb technikák

Soft Powder

A Soft Powder technika, vagyis púderes technika alapvetően nem teljes mértékben természetes, de egyáltalán nem túlzó vagy mesterkélt. A púderes tetoválás egy visszafogottabb verziója, ami egy sminkelt szemöldök hatását kelti. Ha mindennap átsatírozod és megrajzolod a szemöldökvonaladat, valószínűleg közel állna hozzád ez a finom technika.

Hatalmas előnye, hogy a formátlan, hiányos szemöldök gyönyörű ívet és töltést kaphat ezzel a technikával, ráadásul kifejezetten tartós. Ha valakinek jóformán csak pár szálból áll a szemöldöke, a szálazott technika nem elegendő, ilyenkor érdemes a púderes opciót választani, amitől teltebbnek, karakteresebbnek hat az eredmény. Habár tényleg sminkelt hatást kelt, egyáltalán nem természetellenes. A mai modern tetoválási technikákkal el tudják érni, hogy a szemöldökvonal akár színátmenetes legyen, amitől természetesebbnek tűnik az eredmény.

Szálazott

A szálazott technika tulajdonképpen azt jelenti, hogy a tetoválás nem kelt sminkszerű, sőt tetoválásszerű hatást sem, mert a szakember szálakat húz a gép segítségével, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a szemöldök természetes szálaira. Itt is tudnak játszani az árnyalatokkal, amitől még természetesebbnek tűnik az eredmény.

A szálak irányát, ívét tökéletesen hozzá tudják illeszteni a szemöldök eredeti fazonjához, a tetoválás szépen besűríti az eredetileg foghíjas szemöldököt. Ezt a tetoválást nem tudja minden szakember elkészíteni, magas szintű képzettséget igényel, hogy az összhatás valóban természetes legyen. Ez egyértelműen látható az árán is, általában egy kicsit többet kérnek el egy szálazott, mint egy púderes tetoválásért, persze vannak szalonok, ahol nem tesznek különbséget a különböző technikák között. A szálazás talán kevésbé tartós, de körülbelül másfél évig nincs szükség frissítésre.

Hibrid

A hibrid tetoválás tulajdonképpen a szálazott és a púderes technika egyvelegét jelenti. Ilyenkor a szakember nem csupán szálakat húz a géppel, hanem egy finom satírozást is csinál. Az eredmény abszolút természetes, mégis sminkelt hatást kelt.

Több típusa is van, attól függően, hogy a vendég milyen formát és stílust szeretne. Lehet az egész szemöldökvonal szálazott, de lehet, hogy csak a szemöldök elejére kerülnek pluszszálak, a vége pedig már satíros és sötétebb tetoválást kap. Ha sokat kell korrigálni a szemöldök formáján, valamint nagyon kopott és hiányos a sűrűsége, érdemes ezt a kombinált verziót választani.

Microblading

A microblading tetoválás talán a legtermészetesebb lehetőség. Ez is szálazási technikával készül, azonban nem egy klasszikus sminktetováló géppel. Egy aprócska tűkből álló kézi eszközzel húznak szálakat a szemöldök vonalára, ezzel a módszerrel pedig valóban vékony vonalkák születnek, amitől még naturálisabb hatást kelt az eredmény.

Habár van gyógyulási ideje, rövidebb, mint a többi szemöldök-tetoválás esetén, ráadásul már közvetlenül a folyamat után természetes és finom hatást kelt. Kevésbé tartós, évente, másfél évente szükséges frissíteni, ám ha valakinek a természetesség a legfontosabb a megfelelő tetoválás kiválasztásakor, érdemes lehet fontolóra vennie ezt az opciót.

Hogyan készül, és van-e utána teendő?

Maga a szemöldök-tetoválás nem fájdalmas, hiszen a szakemberek helyileg érzéstelenítik a területet. Mielőtt elkészülne a végleges forma, egy rajz készül a szemöldökvonalról, amit elképesztő precizitással visznek fel. Ebből már szépen ki lehet következtetni a végeredményt. A szálak vagy a púderes tetoválás színét éppúgy előre megmutatják, illetve abszolút a hajszínhez, a szemekhez és a bőrtónushoz igazítják. A sminktetováló abban is segítséget nyújt, hogy melyik technika lenne számodra ideális, figyelembe véve a szemöldök eredeti adottságait és az elképzeléseidet.

A tetoválás után a szemöldök kissé duzzadt és piros lehet, a legtöbb technika esetén pedig sötétebbnek tűnik, mint amilyen a végeredmény lesz. Kell néhány hét, mire teljesen begyógyul és elnyeri végleges árnyalatát. Ez idő alatt kerülni kell a napozást és a szoláriumot, valamint a professzionális arckezeléseket. Hajmosásnál óvatosan kell eljárni, a terület nem ázhat, illetve kapargatni sem szabad. Az ápolásról, krémezésről mindig kapsz útmutatót a szakembertől.

A tetoválás elkészülte után hat héttel kérned kell egy időpontot a sminktetoválóhoz, amikor a szakember elvégzi a korrekciót a szemöldökvonalon. Erre minden esetben szükség van, ugyanis körülbelül ennyi idő kell ahhoz, hogy a szemöldök elnyerje végleges formáját, s az apró hibákat, eltéréseket mindig javítani szükséges a szép, tartós eredményhez.

Fontos, hogy alaposan járj utána, hogy hol és kivel csináltatod a szemöldök-tetoválásodat. Egy elrontott festés is hetekig rombolja az önbizalmat, ám egy tetoválás évekig hagy nyomot az arcon. Érdemes magasan képzett tetoválókat felkeresni, valamint megnézni a korábbi munkáikat. A természetes szemöldök-tetoválás kulcsa ugyanis nem csak a megfelelő technikában rejlik, a profi munka legalább annyit nyom a latban.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés