A ritka haj a nők körében is gyakori probléma, legtöbbször a halánték vonalán jelentkeznek a szellősebb foltok. Sokan úgy trükköznek, hogy megnövesztik a hajukat, és egyszerűen ráfésülik a dúsabb tincseket az érintett területre, és sohasem viselik összefogva a frizurájukat. Ám más, egyszerű praktikát is be lehet vetni, hogy ne szenvedjen kárt az önbizalom.

hirdetés

 

A fokozott hajhullásnak számos oka lehet a hormonális egyensúly felborulásától kezdve a vitaminhiányig, súlyosabb esetekben gyulladással járó, vagy autoimmun betegség is állhat a hátterében. Ha a halántéknál jelentkezik a probléma, akkor gyakran úgynevezett kikopásról van szó, amit az állandó konty- és copfviselés is okozhat, ha túl szorosan vannak összefogva a tincsek.

A rendszeres hajfestés is ludas lehet a dologban, hiszen a homlok- és az arcvonal környékén általában gyengébbek a szálak, így könnyebben károsodhatnak. A ritka haj hátterében azonban genetikai sajátosságok is állhatnak, a vékony szálú, gyenge szerkezetű haj ugyanis öröklődhet.

Amíg jelentkeznek friss babahajak a ritkásabb foltokon, addig nincs miért aggódni, ha kiiktatod a problémát okozó tényezőket, idővel regenerálódik a frizura. Ám, ha a csupaszabb felületeken nem tapasztalsz hajpótlást, érdemes minél hamarabb kivizsgáltatni a hátterét.

A ritka haj látványa így tüntethető el egyszerűen

A hátrasimított, fejtetőn copfba kötött frizura sokak kedvence, ami érthető is, hiszen pofonegyszerű összedobni, és percek alatt sikkes megjelenést kölcsönöz. A halántéknál kikopott haj azonban gyakran elrontja az összhatást, hiszen ez a hajviselet kiemeli a ritkás foltokat, amitől úgy tűnhet, mintha kopaszodna az ember. Ha téged is bosszant a tincsek alól kivilágló fejbőr látványa, ezekkel a trükkökkel könnyen segíthetsz a problémán.

A foltok eltüntetéséhez csak pár, otthon is meg található kellékekre lesz szükséged. A hajvonaldúsító technikákkal nem kell sokat pepecselni, kevés energiabefektetéssel is látványos változást lehet elérni velük.

 

A legkézenfekvőbb megoldás nyilván az, ha simítod hátra a hajad a homlokodtól, amikor összefogod. Magas lófarok esetén is érdemes leválasztani néhány tincset a halántéknál, ami ráadásul sokkal lágyabb keretet ad az arcnak, mint a szigorúan hátrafésült frizura.

A babahajak és a világosabb árnyalatú szálak legtöbbször mégsem érvényesülnek igazán a hajtömegben. Gyakran azért látszódik ritkásnak a hajvonal, mert még nagyon zsengék és vékonykák a hajkezdemények, így átüt alóluk a fejbőr. Érdemes beszerezni egy színezett szemöldökgélt, aminek az árnyalata közel áll a hajszínedhez, és frizurakészítéskor átfésülheted vele a kisebb szálakat. Ezáltal optikailag sokkal kisebbnek tűnik majd a homlokrész, és így csökkenthetőek a csupasz bőrfelületek.

Szemhéjpúderrel is könnyedén meg lehet oldani a helyzetet: világosabb hajhoz bézs és drapp színű keveréket válassz, sötétebb tincsekhez a barna palettáról válogass kedvedre. Fogj egy közepes méretű sminkecsetet, majd finoman, óvatosan ütögesd rá a festéket a ritkás területekre. Ez esetben próbálj meg minél természetesebb hatást elérni.

Használhatóak kifejezetten ritkás hajfelületek elfedésére kifejlesztett termékek is, melyek természetes hajépítő rostokat tartalmaznak. Ezek a készítmények keratinalapúak és nincs semmilyen negatív hatásuk a szervezetre. A rostok csupán statikus töltésük révén kapcsolódnak egymásba, így tökéletesen utánozzák a hajjal fedett felületek látványát. Ilyen készítményeket például a Toppik márka weboldalán lehet találni.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés