Vágás nélkül is készülhet stílusos frufru, csak egy egyszerű trükk kell hozzá. Nem kell otthon ügyeskedned az ollóval, mégis feldobhatod a megjelenésedet.

hirdetés

Frufru vágás nélkül: egyszerű trükk lépésről lépésre

Az ünnepek előtt nem egyszerű eljutni a fodrászhoz, hiszen a szakemberek naptára már jóval a szezonkezdet előtt betelik, ráadásul általában a munkahelyen is hatalmas a hajtás az év végén, így sokan szilveszter előtt próbálnak olyan fodrászüzletre bukkanni, ami két ünnep között is fogadja vendégeit. Vannak, akik már későn kapnak észbe, s ilyenkor utólag jön az az érzés, hogy olyan jó lett volna frissíteni a frizura fazonján egy kicsit.

Ha valaki egy kicsit bátrabb és merészebb, otthon esik neki ollóval a lenőtt, megunt hajfazonnak. Ha az embernek van benne némi gyakorlata, talán nem lesz totális katasztrófa a végeredmény, azonban az esetek többségében az összhatás nem feltétlenül úgy néz ki a procedúra után, mint ahogy a képzeletben összeállt.

Ezzel az egyszerű trükkel azonban könnyedén elkészülhet egy csinos frufru, és még csak ollót sem kell ragadni a természetes, sikkes eredményhez. Így ki lehet zárni a végzetes hibafaktorokat, mégis felfrissül a megjelenés.

 

A trükk alkalmazásához nem is kell különösebb kézügyesség vagy szakértelem. Az ollóval sokkal egyszerűbb hibázni, ráadásul az elszúrt ügyeskedés nyomait még igencsak sokáig megszenvedi az ember. Érdemes inkább úgy felfrissíteni a megjelenést és a tincseket, hogy ne sérüljön a haj a folyamat során.

A trükkökkel általában az a probléma, hogy egyértelműen látható, valamiféle ügyeskedés történt, és emiatt sok esetben természetellenes hatást kelt a végeredmény. Ez a frufru azonban maximálisan természetesnek tűnik, különösen akkor, ha egy fejpánt vagy hajráf segítségével elfeded a hullámcsatokat.

Mielőtt belevágnál a hamis frufru elkészítésébe, mindenképpen keress egy kis méretű szilikonos hajgumit, illetve néhány hullámcsatot. Ezek nélkül ugyanis nem tudod fixálni a kamufrufrut, s ezátal a frizura egy pillanat alatt szét is csúszhat. A videóban látható módon tűzd fel az elülső tincseidet, majd hajvasalóval segíts a hajvégeknek elrendeződni. Érdemes kissé befelé vasalni a szálakat, hogy ne legyen kusza az összkép.

A trükk hátránya, hogy rövid hajból nem kivitelezhető, hiszen ebben az esetben túlzottan rövidek lennének a homlokot keretező tincsek, ráadásul a hullámcsatos rögzítés sem tartaná meg a szálakat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés