A bőr öregedése törvényszerű folyamat, de nem mindegy, hogy lassú vagy gyors ütemben zajlik, ahogyan az sem, hogy finom, vagy markáns nyomokat hagy maga után. Elsősorban ugyan a genetikától függ, hogy korábban vagy később jelentkeznek-e a barázdák és a pigmentfoltok, ám az életmód és a bőrápolás mikéntje éppúgy meghatározó tényező. Így mindenképpen érdemes már időben hangsúlyt fektetni a megelőzésre és a tudatos bőrápolásra. Az Ilcsi új termékcsaládja a természet erejével lép fel a ráncok ellen, antioxidánsokban gazdag összetevőkkel és a sejtek önmegújító metódusát támogató hatóanyagokkal járul hozzá a bőr rugalmasságának, feszességének megőrzéséhez.

hirdetés

Az Ilcsi a természet erejét használja fel a ráncok ellen

A jó közérzet alapvető része, hogy a tükörbe nézve elégedettek legyünk, aminek egyik feltétele, hogy az arcbőr egészségét, feszességét és rugalmasságát minél tovább megőrizzük. Ennek titka, hogy időben el kell kezdeni figyelmesen és következetesen törődni a bőr állapotával, és meg kell találni a legmegfelelőbb anti-aging termékeket, melyek hosszú távon hatékony segítséget nyújthatnak.

Ma már szinte alapkövetelmény, hogy azok a kozmetikumok, amelyek a bőrrel érintkeznek, a lehető legnagyobb százalékban természetes összetevőkből álljanak. A lehetőségek sokaságában a hatóanyagok ismerete nélkül azonban nehéz eligazodni. A jelenlegi ismeretek szerint ebben a kategóriában az egyik leghatékonyabb összetevő a természetes forrásból származó retinal, ami olyan elemekkel kiegészülve, mint például a sárgabarack, a sárgarépalé és a berkenye hosszú távon hozzájárulhat a bőr fiatalságának megtartásához. Éppen ezért alkotják ezek az összetevők az Ilcsi legújabb készítményeit, a Retinal termékeket, amelyeket hatékonyan lehet bevetni ráncok, finom barázdák ellen.

Kép: ILCSI.

 

Az anti-aging nemcsak az idősebb korosztály számára fontos

Az anti-aging kezelések a ráncok megjelenésének késleltetésében, valamint a már meglévő barázdák finomításában, a pigmentfoltok, aknék kezelésében és megelőzésében, mélyhidratálásban és feszesítésben segítenek. Ezek mind olyan problémák, melyek nemcsak az idősebb korosztálynál jelentkezhetnek. Vannak persze olyanok, akik szerencsés géneket nyertek a genetikai lottón, és nem fog rajtuk az idő, de az alapvetés mégiscsak az, hogy a fiatalító bőrápolás a megelőzéssel kezdődik, akár már a húszas években. Persze, sohasem késő, hiszen a rendszeres és megfelelő hatóanyagokkal történő kezelés látványos eredményekkel járhat.

Képek: Retikül.

Sárgabarack, répa, berkenye: a természetes összetevők ereje

Az utóbbi években a széles közönség is egyre jobban megismeri a természetben megtalálható hatóanyagokat, mindig vannak azonban felfedezetlen területek. A bőröregedés megelőzésében például van három növény, ami kiemelkedik a bennük található elemeknek köszönhetően.

A sárgarépa például magas A-vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően segít megóvni a bőr egészségét, aktívan tesz a ráncok és pigmentfoltok kialakulása ellen. A benne található nagy mennyiségű C-vitamin elősegíti a szervezetben a kollagéntermelést, amely javítja a bőr rugalmasságát, és késlelteti annak öregedését, nem beszélve arról, hogy a bőrszárazság megelőzésében éppúgy segít.

Akárcsak a berkenye, amit sokan magas antioxidáns-tartalma, krónikus betegségek megelőzésében és kezelésében játszott szerepe, illetve vérkeringés-javító funkciója miatt ismernek. Ez a kis csodanövény remek hatással van a bőrre, hiszen rendkívül magas a vízmegkötő képessége, így biztosítja a bőr hidratáltságát.

A sárgabarack csak úgy dúskál A-, B-, C-, D-vitaminban, melyek abszolút a fiatalság és az egészség forrásai. Hidratálja és megóvja a bőrt a káros környezeti hatásoktól, de a pigmentfoltok halványításában szintén szerepet játszik. Nem véletlen, hogy szinte minden bőrtípusra pozitív hatással van.

Kép: Getty Images.

 

Mi az a retinal, és miért jó?

– A bőröregedés megelőzése kapcsán gyakran esik szó a retinol nevű hatóanyagról, ami az A-vitamin egyik formája, és a bőrmegújulást segíti. Kevesebbszer beszélünk azonban a retinalról, ami a második legerősebb retinoidféle, a retinol átalakult formája. Kutatások szerint ez több mint tízszer olyan hatékonyan alakul át a bőrben aktív sav formára, mint a retinol, mégis sokkal gyengédebb, így jobb választás lehet egy olyan kozmetikum, ami már alapól ezt tartalmazza – mondja Szanyi Ágota, az Ilcsi szakmai vezetője.

– A retinal segít a hámsejtek mielőbbi megújulásában, így a hámréteg és a bőr önmegújító funkcióit támogatva a fokozott pigmentrendellenességek halványításában és az aknék kezelésében is hasznos lehet. Fontos azonban, hogy ez egy erős hatóanyag, amihez a bőrt hozzá kell szoktatni, így érdemes alacsonyabb koncentrációjú termékkel kezdeni. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a retinalnak fényérzékenyítő hatása van, így a bőr védelmében javasolt fényvédőt is használni. Terhesség és szoptatás esetén azonban érdemes kerülni ennek a hatóanyagnak a használatát – tanácsolja a kozmetikus.

Mit kell tudni az Ilcsi Retinal termékcsaládjáról?

A legrégebbi hazai natúrkozmetikum-márka számára mindig is alapvetés volt, hogy a természetes szépség a természetből ered. Éppen ezért az általuk készített termékek magas hatóanyag-tartalmú növényekből és gyógynövényekből állnak, amik szinte 100%-ban saját és hazai biogazdálkodásból származnak. A Retinal termékcsalád alapját is az innen származó sárgabarack, sárgarépalé és berkenye alkotja, amit a szintén természetes forrásból származó, COSMOS minősítéssel rendelkező, vegán retinal hatóanyag egészít ki.

A termékcsalád két szérumból áll. A 0,05%-os a fiatalabb korosztálynak ajánlott, illetve azoknak, akik még csak most ismerkednek az anti-aging kezelésekkel. A 0,1%-osat az érettebb bőrre fejlesztették ki. A két szérumot, heti 1-2 alkalom rendszerességgel, otthoni használatra ajánlják a szakemberek, míg a termékcsalád harmadik tagja a 0,05%-os zselé professzionális kozmetikai kezelésekhez készült.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

Termékfotók: ILCSI, Retikül.

Forrás: ILCSI.

 

  • Megosztás:
hirdetés