Bár az anti-aging hatóanyagokkal dúsított kencék képesek csökkenteni a bőr állapotromlását, többnyire csak a felszíni barázdákat finomítják, halványítják, valamint megelőzésre alkalmasak, avagy az arc meglógó részeit nem tudják visszahúzni a helyükre, még akkor sem, ha pozitív hatással vannak a kontúrok feszességére. A bőr mélyebb rétegeit megcélzó arckezelések azonban amellett, hogy ösztönzik a természetes regenerálódási folyamatokat, a sejtek cserélődésére, megújulására, valamint a rugalmasságért és feszességért folytatott munkájukra is serkentőleg hatnak. Íme pár hatékony arckezelés, ami sebészkés és feltöltés nélkül küzd a ráncok ellen!

hirdetés

Az idő múlásával minden nő megtapasztalja a megjelenését illető változásokat, ám a legtöbbek számára az egyre látványosabbá váló, egyre inkább elmélyülő ráncok okoznak esztétikai problémát. A tudatos bőrápolás nagyban hozzájárul a megelőzéshez, valamint bizonyos hatóanyagok a már meglévő barázdákat szintén képesek halványítani, a durván elmászott kontúrok helyreállítására azonban a különböző kencék és szérumok nem képesek.

Érdemes otthoni arcmasszázzsal próbálkozni, valamint a különböző okoskütyük, arckezelő gépek szintén rendkívül hatékonyak lehetnek. Amennyiben az otthoni arcápolás nem vezet eredményre, ajánlott egy kozmetikus segítségét kérni a bőröregedés elleni küzdelemben.

Vannak olyan arckezelések, amelyek kifejezetten ráncok ellen hatásosak, s a fejlett technológiának köszönhetően már tű és vágások nélkül látványos eredmény érhető el. Miközben sokak fejében még mindig az él, hogy csak egy plasztikai sebész segíthet a problémán, ami szikével, tűszúrásokkal, hegekkel és rengeteg fájdalommal jár, a valóság egészen más. Mutatjuk, melyek azok a kíméletesebb eljárások, amik kevesebb kockázati tényezővel segíthetnek a kontúrok helyreállításában.

Ezek az arckezelések jól működnek ráncok ellen

Rádiófrekvenciás kezelés

A rádiófrekvenciás kezelés bőrszerkezet-javító hatásának köszönheti, hogy közkedvelt eljárássá vált a kozmetikai iparban. A hatékony módszer a kollagéntermelés serkentésének elvén alapul. A rádiófrekvencia hőt termel, felmelegíti a fibroblaszt sejteket, így a szövetek regenerálódni tudnak.

Hosszabb távon, 6-10 kezelés után látványosan üdébbnek, feszesebbnek hat a bőr a kezelés következtében. Míg a külsőleg alkalmazott kollagénpótlás nem a leghatékonyabb, a kollagén szintézisében részt vevő fibroblaszt sejtek ösztönzése annál nagyobb eredménnyel jár. Így a kezelést követően a kollagéntermelő sejtek végzik el a munkát.

Az eljárás nem okoz fájdalmat, azonban nem árt utánajárni, hogy mely verziót érdemes kipróbálni. Az első generációs kezelések még minimális fájdalommal járnak, míg a későbbiek már nem okoznak semmiféle kellemetlenséget. Nem csupán ráncok ellen érdemes bevetni, hiszen a lerakódott zsírpárnákkal éppúgy elbánik, illetve a fogyás következtében megereszkedett bőrt is szépen feszesíti.

Oxigén-arckezelés

Az oxigén-arckezelés a kíméletességéről híres, fájdalom nélkül képes finomítani a ráncokat. Elősegíti a sejtek megújulását, regenerációját, enyhén hámlasztja a hámréteget, amitől szintén üdévé válik a megjelenés. Az eljárás során a különböző hatóanyagok tű és fájdalom nélkül juthatnak el a bőr mélyebb rétegeibe, így sokkal magasabb fokon tudják kifejteni pozitív hatásukat.

Összességében a kezelés tehát finomítja a már meglévő ráncokat, feszesebbre húzza a bőrt, miközben megelőzésképp szintén bevethető. Serkenti a kollagéntermelést, halványítja a pigmentfoltokat, így akár két legyet üthetsz egy csapásra. A vérkeringést szintén fokozza, ennek köszönhetően a sejtek anyagcsere-folyamatai kiegyensúlyozottabban működnek, ami feltétlenül szükséges a fiatalos, feszes arcbőr megőrzéséhez.

 

Elektromágneses arclifting

Az elektromágneses hullám bőrre gyakorolt pozitív hatása megkérdőjelezhetetlen. Nem véletlenül kapta fel a szépségipar, látványosan feszesebbre húzza az elmászott kontúrokat, halványítja a már meglévő barázdákat. Az eljárás a bőr mélyebb rétegeiben hat, ennek köszönhetően gyors javulás érhető el a segítségével. Az izmokat is stimulálja, így a bőrfelszín sokkal üdébbnek és fiatalosabbnak hat, miközben a kollagéntermelő folyamatokat éppúgy beindítja.

Nem csupán a meglévő ráncok ellen érdemes bevetni, megelőzésképp szintén zseniálisan működik. A pórusok csökkentésében is világbajnok, de a hámréteg tapintásának javítását, az egységesebb tónus elérését éppúgy rá lehet bízni. Pár alkalom elegendő lehet a látványos változáshoz.

LED-fényterápia

A LED-fényterápia rendkívül hatékonyan küzd a ráncok ellen. Serkenti a kollagéntermelést, halványítja a barázdákat és a hatóanyagokat is mélyebbre juttatja. Akár megelőzésképp, akár a már megereszkedett vonalak helyreállításához bevethető ez a kezelés. Az eljárás kissé összetett, hiszen többlépcsős rendszerben működik.

A fényterápiára csupán hámlasztás után kerülhet sor, hiszen a kezelés így lesz igazán hatékony. Éppen ezért érdemes az őszi-téli szezonra időzíteni a folyamatot. A procedúra nem jár fájdalommal, tű nélkül küzd a bőröregedés ellen.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés