A bőr öregedési folyamatának tempóját nagymértékben befolyásolja az életmód, az étkezés, a testedzés hiánya és a stressz, amik jelentős faktornak számítanak. Különösen egy-egy stresszesebb nap, időszak után figyelhető meg látványosan a bőr megereszkedése, rugalmatlanná válása, amit leggyorsabban egy tápláló, anti-aging hatású maszkkal lehet helyrehozni.

Anti-aging arcmaszkok konyhai alapanyagokból

Egy ilyen maszkhoz, nem kell a drága kencékért nyúlni, otthon, néhány egyszerű alapanyagból is elkészíthető egy olyan pakolás, ami visszaadja a bőr természetes fényét és beindítja a rugalmasságért felelős kollagénsejtek termelését. Mivel a maszkok alapanyaga a konyhában található, érdemes ezekből az ételekből rendszeresen fogyasztani, hiszen a kollagénsejtek munkáját belülről lehet a legjobban támogatni.

Ugyanakkor jólesik kényeztetni a bőrünket is, főleg, ha egy picit rosszabb állapotban van. A galériában összegyűjtöttük öt arcpakolás receptjét, amik feltöltik nedvességgel a bőrt és gondoskodnak annak fiatalos megjelenéséről. Hetente egy-két alkalommal érdemes egy ilyet feldobni, amitől azonnal szebb lesz a bőr.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés