Az talán a legtöbbek számára ismeretes, hogy Erzsébet magyar királyné hatalmas hangsúlyt fordított az öltözködésre és a szépítkezésre, azonban az általa bevetett trükkökről már ritkábban szól a fáma. Sisi a szépségápolás rajongója volt, a gyönyörű osztrák császárné imázsát nem véletlenül lengi körbe egyfajta csodálat a megjelenését illetően. A magyar kozmetikai márka olyan természetes alapanyagokat használ, melyek már Sisi korában is népszerűek voltak, ám újragondolta és dermatológiai kutatások alapján korszerűsítette a királyné fennmaradt szépségreceptjeit.

hirdetés

Sisi királyné abszolút a tudatos szépségápolás rabja volt

Erzsébet magyar királyné, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Sissi, esetleg Sisi, nagy gondot fordított a szépségápolásra. A saját fürdőszoba valóságos kuriózumnak számított akkoriban, nemhogy a különböző praktikák, amelyeket az idők során teljes értékű szépségrutinná formált. Nagyon szerette a természetes összetevőket, hitt abban, hogy a természet erejével valóban elérhető és sokáig megőrizhető a bőr és a haj szépsége.

A magyar márkát gondosan kidolgozott szépségreceptjei ihlették meg, a SISI Budapest olyan natúrkozmetikumokat kínál, amelyek a királyné korában ismert és népszerű természetes anyagokra, összetevőkre épülnek. A termékeknél már csak a háttértörténet izgalmasabb!

 

Magyar márkát ihletett meg praktikáival

Halasy Boglárka gyermekként ugyan találkozott Sisi császárné történetével, de nem gondolta, hogy évtizedekkel később a királyné hagyatékából fennmaradt szépségreceptekből gyűjt majd inspirációt saját szépségápolási márkája megalkotásához, a SISI Budapesthez. A natúrkozmetikai termékcsalád a királyné korában is használt természetes növényi alapanyagokat ötvözi a legfrissebb bőrgyógyászati kutatások eredményeivel, így nyújt támogatást a törődésre éhes bőr számára.

Halasy Boglárka életében sorsdöntőnek bizonyultak a gyermekkori mesedélutánok. Kislányként óriási érdeklődéssel figyelte apai nagynénjét, amint az Osztrák-Magyar Monarchia idejében élő szépnagynénjeiről mesélt neki. Nagymamájától ismerte meg a legendás szépségű Sisi császárné történetét, akire minden nő követendő példaképként tekintett a 19. században.

 

A kozmetikai márka alapítója évtizedek múltán sem felejtette el a gyermekként hallottakat. Amikor belevágott saját szépségápolási márkájának megvalósításába, a császárné hagyatékából fennmaradt, klasszikus szépségreceptúrákból merített ihletet termékei megalkotásához. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy termékcsaládja a SISI Budapest nevet kapja.

Halasy Boglárka és szakértői csapata olyan, Sisi korában is használt természetes növényi alapanyagokat válogatott össze a formulák megalkotásához, amelyek a legújabb dermatológiai kutatások szerint hatékonyan támogatják és serkentik a bőr természetes folyamatait. Olyan összetevők kerültek bele a készítményekbe, mint a birsalmakivonat, a zöld agyag vagy a citromfűvíz. Ezek a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat a bennük található vitaminok és ásványi anyagok révén.

Az említett hatóanyagoknak már évtizedekkel ezelőtt is kitüntetett helyük volt az otthoni szépségápolásban. Akkoriban zöld agyaggal tüntették el a bőrfelszínen található szennyeződéseket, a nők citromfűvízzel védték bőrüket a környezeti ártalmaktól, sőt azt is tudták, hogy a birsalmakivonat hidratáló hatással bír.

 

Mit tudnak a SISI Budapest termékek?

– A növényi kivonatoknak és gyógynövényeknek több évszázados hagyománya van a bőrápolásban, hisz már nagyanyáink is a természetben keresték szépségük forrását. Az általuk felhalmozott tudással és tapasztalattal töltöttük meg a SISI Budapest termékek tégelyeit, ám előtte modern köntösbe bújtattuk a ránk hagyott szépségpraktikákat, hogy megfeleljenek a mai világ ízlésének és elvárásainak – mondta Halasy Boglárka, a SISI Budapest márka alapítója.

– Olyan készítmények megalkotására törekedtünk, melyek egyszerre szolgálják a szépséget és az egészséget, hogy senkinek se kelljen kompromisszumot kötnie a mindennapi bőrápolás során – tette hozzá.

A SISI Budapest termékek fejlesztésénél fő szempont volt a kíméletesség, nem tartalmaznak a bőr számára káros anyagokat, így ásványi olajokat, parabéneket és szilikont sem, továbbá mentesek az állati eredetű összetevőktől.

 

Kiemelt kép: Imagno/Getty Images.

Cikkfotók: SISI Budapest.

Forrás: SISI Budapest.

  • Megosztás:
hirdetés