A szépen elkészített szemsmink éveket tud lefaragni a viselőjéről, mivel a segítségével nyitottabbá, fiatalabbá válik a tekintet. Bár a videókban látott makeupok elsőre egyszerűnek tűnhetnek, könnyű velük bakizni, a rosszul felvitt festék pedig teljesen leronthatja a megjelenést. Ezek a leggyakoribb hibák, melyeket jobb elkerülni!

hirdetés

A szemsmink elkészítésénél rengeteg dolgot kell figyelembe venni: sokat számít a szem színe, formája, elhelyezkedése, emellett a lelógó szemhéj úgyszintén befolyásolhatja a végeredményt. Fiatalként még könnyű trükközni az egyes kencékkel, technikákkal, ám idővel szárazabbá, kevésbé rugalmassá válhat a bőr, ami a makeupot éppúgy befolyásolja.

A legtöbb nő számára a szemhéjtus felvitele jelent problémát. A vonal megrajzolásához precíz mozdulatokra, jó minőségű ecsetre van szükség, és a gyakorlásról sem szabad elfeledkezni. Öregedő hámréteg esetén ez még több galibát okozhat, mivel a szemhéjak már alacsonyabban helyezkednek el, és a szemkörnyéki bőr sem annyira feszes.

Apró hibák, melyektől előnytelenné válik a szemsmink

A rossz szemsmink lerontja az egész megjelenést, sokszor elég egy egészen aprócska hiba. A helytelen árnyalás, egyenletlen satírozás, nem megfelelő színek használata vagy a szemhéjtus hibás felfestése mind hozzájárulnak az előnytelen makeuphoz. Fontos, hogy körültekintően válaszd ki a termékeket, eszközöket, ezek sokat segítenek a későbbiekben.

 

Rossz szög

A felfelé húzott tusvonal tágabbra nyitja a tekintetet, nagyobbnak tűnnek a szemek optikailag. Ám az oldalra húzott vonal öregedő bőr esetén szomorkássá változtathatja az összképet. Egy ecset segítségével felfelé érdemes húzni a tust, így sokkal nagyobbnak tűnik a szem.

Túl sok fekete

Ez az egyik legáltalánosabb hiba, mégis sokan elkövetik. A szempillák tövébe, vastagon felvitt fekete vonal összenyomja a szemeket. Ehelyett inkább fokozatosan legyen vékonyabb a tusvonal, így nem tűnik el a tekintet.

Fekete a szemek alatt

A szemceruzákat sokan kedvelik, ám egy bizonyos kor felett már jobb őket hanyagolni. A szemkörnyéken hamar megjelennek az apróbb ráncok, a fekete vonal ezt még jobban kihangsúlyozza. A vízvonal kiemelésére inkább egy kevés szemhéjpúdert válassz, amit a videóban látható módon vihetsz fel.

Belső szemzug hangsúlyozása

A belső szemzugot sokat szeretik nyomatékosítani, ám erre nem a fekete a legmegfelelőbb színárnyalat. A sötét, erős vonalak helyett inkább fehér vagy bézs porállagú festékkel emeld ki a terültet. Ettől optikailag nagyobbnak tűnik a tekintet.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés