Ez lenne a feszes bőr titka? Eláruljuk, milyen változás észlelhető 35 év felett, ha pótoljuk az egyre csökkenő kollagént.

hirdetés

Negyven felé haladva a szervezet kollagéntermelése már érezhetően lecsökken, amit számos tünet jelezhet: a bőr rugalmatlanabb, mint korábban, itt-ott megereszkedik, felbukkanhat a makacs narancsbőr, a sejtek már lassabban regenerálódnak, és megjelennek az első ráncocskák. Ami még szembetűnőbb, hogy nehezebb izmosodni, mint mondjuk 25 évesen, amikor még jóval kevesebb melóval össze lehet hozni a lapos hasat, és a szépen kirajzolódó karizmokat.

A kollagén egy fehérjevegyület, és koránt sem biztos, hogy mindig úgy tudunk táplálkozni, hogy minden feltétel adva legyen a termelődéséhez és felszívódásához. Én most az egyszerűbb utat választottam, és kipróbáltam a Peak Girl Collagéne elnevezésű, kollagénnel dúsított italport, melyet egy hónapon keresztül mindennap fogyasztottam az előírt adagokban.

 

Ezt tapasztaltam egy hónap után

Mivel a narancsbőr és a ráncosodás eddig sem volt jellemző rám, abban nem tudok állást foglalni, hogy ezekre a tünetekre hatékony megoldást nyújthat-e a kollagénes étrend-kiegészítő, ám 38 évesen már az én bőröm sem makulátlan, így elsődleges célom a feszesség javítása és megőrzése volt. Való igaz, hogy vannak kollagénes kencék, de azoknak a bőrön át történő felszívódása nem megfelelő, a kollagén legalábbis jobban beépül és hasznosul, ha elfogyasztjuk.

A Peak készítménye nem csupán kollagént tartalmaz, hanem számos olyan összetevőt, amely elősegíti a bőrfeszesítést. A kollagén felszívódásához nélkülözhetetlen a C-vitamin, a sejtek gyors regenerálódásához pedig az E-vitamin. Ezek úgyszintén megtalálhatóak az étrend-kiegészítőben a marhából kinyert kollagén mellett, a szőlőmag por és a zöldtea kivonat pedig a bőr méregtelenítését segíti elő.

Az epres ízesítésű italport minden reggel bekavartam az előírt mennyiségben, és még pluszban bevettem mellé 500 mg C-vitamint. Furcsa volt, mert az ital elfogyasztása után fél órával mindig bizseregni kezdett a bőröm, ám ezt csak az első két hétben tapasztaltam.

Ami lényeges, hogy az étrend-kiegészítő dobozán nem véletlenül tüntették fel, hogy sportolók számára ajánlott. A kollagén beépülését ugyanis a mozgás pozitívan befolyásolja. Azt is figyelembe kell venni, hogy azért a napi fehérjebevitel mellett ez plusz fehérjét jelent, tehát az emésztés és anyagcsere szempontjából is jobb, ha kicsit többet mozgolódsz, és itt most nem óriási sportteljesítményekre gondolunk.

Négy hét után érezhetően simább, tömörebb, rugalmasabb lett a bőröm, és még a kevés sportolás hatása is látványosabbá vált. Nem kilókat, hanem centiket veszítettem: a derék-, a kar-, illetve combméretemből. A méretcsökkenés nem is annyira érzékelhető, de észrevettem, hogy kevesebb melóval több izom épült rám, mint korábban. Már heti kétórányi intenzív sporttal, és napi fél óra laza sétával sokkal látványosabb eredményt értem el, mint ugyanennyi mozgással az italpor fogyasztása előtt.

A hatás nem azonnal jelentkezik, és nem annyira látványos, de érzékelhető. Szerintem tökéletesen megéri az árát, hiszen egy hónapra elegendő adag 4990 forintba kerül.

  • Megosztás:
hirdetés