Az őszi frizuradivat színek és fazonok tekintetében is abszolút változatos. A fodrászok, divattervezők nem csupán izgalmas vágásokkal, valamint különleges színárnyalatokkal turbózták fel a korábbi trendeket, hanem számos új formázási technikát is megvillantottak. A hajviseletek így kifejezetten izgalmas hatást keltenek, és még a jól ismert copf is képes az újdonság varázsával kecsegtetni.

hirdetés

Az őszi frizuradivat, hasonlóan az aktuális trendekhez, már februárban, a kifutón bemutatkozott. A kollekciókhoz mindig tökéletesen passzoló hajviseletek készülnek, melyek később valamilyen formában biztosan bekerülnek a divat körforgásába. A fodrászok sok esetben finomítanak az eredeti verziókon, hiszen a divatbemutatókra összerittyentett hajstílusok nem minden esetben alkalmasak a hétköznapi viselésre.

Ám idén a legtöbb szakember inkább a praktikumot helyezte előtérbe, ezért a manökenek főként olyan frizurákkal sétáltak végig a kifutón, melyek könnyedén beilleszthetők a mindennapokba. Könnyű a formázásuk, és nem szükséges velük órákig a tükör előtt bajlódni. Sok jól ismert viselet tért vissza, melyeket a kilencvenes évek óta nem láttunk.

Változatos és nőies az őszi frizuradivat

Az őszi szezonban főszerep jut a hosszabb hajfazonoknak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a rövidebb vagány, merész, mégis nőies  frizurák kiszorulnának a trendek körül, ám a legtöbb formázási trükköt a hosszú tincseken mutatták be a szervezők. Ez részben a hatalmas nosztalgiahullámnak köszönhető, ami továbbra is érződik.

A ’90-es évek stílusa

A kilencvenes években a legtöbb nő hosszú hajat viselt, a lépcsőzetesre vágott tincseket a körkefés beszárítás tette még látványosabbá, dúsabbá. Cindy Crawford valósággal rajongott az említett fazonért, éveken keresztül hordta így a frizuráját. A kifutón úgyszintén felbukkant ez a laza, lágyan beszárított fazon, és biztos, hogy az elkövetkezendő hónapokban nagy szerepet kap a divatban. Az elkészítése igazán egyszerű, itt találsz hozzá segítséget.

Copf

Az egyszerű és praktikus copfot senkinek sem kell bemutatni, hiszen sokszor ez menti meg a reggeleket. Ám érdemes alkalmanként kicsivel több időt szánni az elkészítésére, mivel hajformázó segítségével sokkal látványosabb lesz a végeredmény. Idén nagyon divatosnak számít a tarkón összefogott frizura.

Modern mullet

A mulletet sem felejtette el a divat, a modern, rétegezett verziója pedig számos alkalommal feltűnt a kifutón. A sikkes hajviseletet nem kell különösebben formázni, a laza hullámok kifejezetten jól mutatnak. Ezt a viseletet rövid frufruval is kiegészítheted.

Balerinakonty

A szoros balerinakonty ismét feltűnt a kifutón, ősszel pedig az utcákra is visszatér. Roppant praktikus, és könnyű elkészíteni, így nem csoda, hogy sokan rajonganak érte. Csupán hajgumira, pár csatra van szükség a sikkes viselethez.

Kiegészítők minden mennyiségben

A frizuradivatban a formázás mellett a különféle hajkiegészítőknek is nagy szerep jut idén. Ismét előkerülnek a nőies hajpántok, és a díszes csatoktól, különféle szalagoktól sem kell elbúcsúzni.

 

Kiemelt kép: Peter White / Getty Images.  

Képek a cikkben: Peter White, Arturo Holmes, Fernanda Calfat, Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés