Mire képes egy olcsóbb kategóriás körkefés hajszárító? Kipróbáltam, mit tud, és meglepődtem az eredményen.

hirdetés

Ha valakinek se nem hullámos, se nem egyenes a frizurája, valószínűleg mindenféle hajformázó kütyüt beszerzett már, hogy tartást kölcsönözzön az esetlen tincseinek. Én legalábbis rengeteg pénzt költöttem el életem során a különböző hővel dolgozó kütyükre, amelyek valóban hatékonyan vették kezelésbe a lelapuló, formátlan szálakat, de azzal a lendülettel tönkre is tették a hajam egészségét. Már hosszú ideje szemeztem a körkefés hajszárítókkal, azonban nem különösebben hittem a hatékonyságukban, ráadásul nem akartam újból egy méregdrága ketyerébe beruházni, pláne nem feleslegesen.

A legtöbb hajformázót csak ideig-óráig használtam, amikor észrevettem, hogy a frizurám egyre szárazabb és töredezettebb, szinte egytől egyig a fiók mélyén kötöttek ki. Mindig csodálva néztem, hogy a fodrász milyen szépen be tudja szárítani a tincseimet. Hamar rájöttem, hogy amikor a hajvágás után rákérdez, hogy vasaljuk is, vagy elég a szárítás, nem kell a hajvasalást kérnem tőle, mert csodás eredményt tud elérni a megfelelő technikával, például a főnözéssel.

Természetesen próbálkoztam otthon a körkefe és a hajszárító párosával én magam is, de azt hiszem, évek múlva se állna rá a kezem a technikájára. Vagy a hajszárító csúszott ki a kezemből, vagy a kefe ragadt bele a tincseimbe, így aztán maradt a hajvasaló és a kúpvas, ami megmentette a frizurámat a kusza, rendezetlen megjelenéstől. Bár nem hittem benne, a vélemények alapján beszereztem egy olcsó körkefés hajszárítót, ami hatalmas meglepetést okozott.

 

Ezt tudja egy olcsó körkefés hajszárító: tapasztalatok egy hónapnyi tesztelés után

Miért praktikus?

A körkefés hajszárító praktikuma tulajdonképpen abban rejlik, hogy nem kell két kézzel bajlódni ahhoz, hogy a frizura szép tartást kapjon. Ha valaki ért a kefe és a hajszárító összehangolásához, akkor valószínűleg nem éri meg beszereznie egy ilyen kettő az egyben masinát, azonban tény, hogy sokkal egyszerűbb szalonszépségű beszárítást elérni ezekkel a hajszárítókkal. A különböző fokozatoknak köszönhetően a vékony szálú és a vastagabb, erősebb tincseket is megzabolázza.

Mi alapján választottam?

Amikor beleástam magam a témába, hamar rájöttem, hogy egyik körkefés hajszárító sem olcsó mulatság, a határ pedig a csillagos ég. Sokáig nem is ruháztam be egyetlen termékbe sem, mert úgy éreztem, hogy egy szimpla hajszárítóért nem szeretnék több tízezer, netán százezer forintot kiadni.

A körkefés szárítóknak rengeteg típusa van, nagyon sok márka gyártja a manapság népszerű kütyüket. Vannak forgófejes és nem forgófejes, nagyobb és kisebb változatok, mindenféle fokozattal és plusztudással megspékelve. Miután teljesen elvesztem a hajszárítók útvesztőjében, és már határozottan lemondtam róla, hogy nekem is legyen egy ilyen masinám, belebotlottam egy olcsó, viszonylag „buta”, egyáltalán nem túlextrázott verzióba. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az ára alapján választottam, hiszen az általam vásárolt hajszárító se nem forgófejes, se nem különleges, nincsenek benne izgalmas módok, de egy percig sem bántam meg, hogy nem gondoltam túl a vásárlást.

 

Hogyan kell használni?

A használata rendkívül egyszerű, bár azért kellett három-négy alkalom, mire ráállt a kezem a megfelelő technikára. Most, hogy egy hónapja kísérletezek vele, rájöttem, hogy nem is lenne szükségem drágább vagy különlegesebb változatra, hiszen egyetlen módot használok, a meleg levegős szárítást.

Első lépésként fel szoktam tűzni a frizurám felső harmadát, hogy az alsóbb rétegekhez kényelmesen hozzáférjek. A tincseket fentről lefelé, alulról csavarva szárítom, így a hajvégek és a tövek egyaránt gyönyörű ívet kapnak. Ha még látványosabb tartást szeretnél kölcsönözni a hajadnak, érdemes a száraz részeket retró hajcsavaróval feltekerni a szárítás végéig. A használatáról érdemes megnézni előzetesen pár videót, hogy már az első alkalommal is szép, dús és lágy esésű legyen az eredmény.

 

Mit tapasztaltam?

A hajam sokkal dúsabbnak tűnik a körkefés szárítás után, mint a klasszikus hajszárító esetében. Nincs szükség hajvasalóra a sima, fényes és lágyan leomló tincsekhez, egy kis hajolaj bőven elegendő a ragyogó összhatáshoz. Az eredmény kifejezetten tartós, bár másnapra kissé „leeresztenek” a tövek, de a tincsek tartása még így is sokkal szebb, a szárító volumennövelő hatása abszolút érvényesül.

Ami különösen megfogott benne, hogy a hajam hihetetlenül könnyeddé válik szárítás után, nem szöszös és nem is kócosodik. Egy hónap használat után nem tapasztaltam semmiféle roncsolódást vagy problémát, amit az eszköz okozott volna, sőt, a hajnövekedésem szó szerint turbó fokozatra kapcsolt.

A hátránya, hogy a hajszárítás lényegesen több időt igényel, mint a klasszikus hajszárítók esetén. Minden egyes tincsen több alkalommal is át kell menni ahhoz, hogy tényleg szép íve legyen a hajformának. A töveket megszárítani nem egyszerű vele, rá kell érezni a megfelelő technikára, ez egy kissé bonyolítja a helyzetet.

Az olcsó verzió nem szétszerelhető, ezért nehezebb tárolni, illetve utazás során cseppet sem könnyű elpakolni úgy, hogy a kefés fej ne sérüljön, ne deformálódjon. A drágább verziók esetében erre általában van megoldás, tehát vásárlás előtt nem árt mérlegelni, hogy kinek mi éri meg: elegendő az alapfokozat, vagy feltétlenül szükség van a kényelmi funkciókra is?

Kinek ajánlanám?

Bár olcsó és olcsó hajszárító között is van különbség, és valószínűleg nem minden alacsony árkategóriás verzió működik jól és hatékonyan, én továbbra sem adnék ki nagyobb összeget egy hasonló termékért. A célnak abszolút megfelelnek az egyszerűbb hajszárítók is, na persze, fontos, hogy az ember mire szeretné pontosan használni az adott masinát.

Vállig érő hajhoz éppúgy be lehet vállalni a nagyobb kefés hajszárítókat, bár egy kissé tartottam tőle, hogy túl nagy lesz az én hajamhoz, abszolút bevált a méret, így még haladósabb is a szárítás. Vékony szálú, erőtlen haj esetén remekül működik, de sűrű, közepesen erős tincseken – mint például az enyém – szintén szuperül végzi a dolgát. Makacs, nehezen formázható és erős szálú haj szárítására az olcsóbb verziók nem biztos, hogy alkalmasak.

Mielőtt kiválasztanád a tökéletes körkefés hajszárítót, mindenképp olvass véleményeket a kiszemelt termékről. Nem minden az ár, sokszor az olcsóbb verziókkal is elérheted ugyanazt a tökéletes, dús és nőies összhatást.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés