A 2022-es frizuradivat igazán sokszínű és változatos. A rövid és hosszú fazonok egyformán népszerűek, ám idén nagyobb hangsúlyt kapnak a vágástechnikák. Mivel a természetesség a fő szempont, ezért főként azok a hajviseletek kerülnek reflektorfénybe, melyek fodrász segítsége nélkül is egyszerűen, mégis tökéletesen formázhatók. Charlize Theron szintén egy ilyen klasszikusra tette le a voksát.

hirdetés

A nehezen elkészíthető frizurák ideje már lejárt. Évekig tartották magukat a bonyolult fazonok, melyeket csak a fodrász tudott szépen beszárítani, beigazítani. Hozzáértés és megfelelő eszközök nélkül már korántsem festett annyira kifogástalanul a végeredmény, mint a szalonban.

Ez sok nőt eltántorított a hajvágástól, hiszen ki szeretne olyan frizurát, amivel csak a gond van. Legtöbben ezért megmaradtak az évek óta hordott hajviseletnél, még akkor is, ha az nem igazán passzolt a stílushoz vagy az arcformához. Szerencsére a 2022-es frizuradivat ettől sokkal szabadabb, természetesebb.

A 2022-es frizuradivat egyszerűen kezelhető fazonokat kínál: ezek a sztárok kedvencei

A művészien megkomponált viseletek háttérbe szorultak, és átadták a helyüket a természetes viseleteknek. Ez a vágásra, beszárításra és formázásra egyaránt igaz. A sztárok szintén ilyen fazonok mellett döntöttek, ezért érdemes ihletet meríteni például Charlize Theron, Kaia Gerber vagy Margot Robbie viseleteiből.

Időtálló pixie

A pixie időtállóságát nem kell bizonyítanunk, hiszen ez a viselet már évtizedek óta megjelenik az aktuális trendekben. Sosem megy ki a divatból,  a rövidre vágott frizura még mindig tud újat mutatni. Számtalan helyről inspirálódhatsz, ám ha inkább a klasszikusokat kedveled, akkor válaszd Twiggy letisztult fazonját.

A formázás sem kíván nagy erőfeszítéseket, játszadozhatsz a választékkal, kerülhet oldalra vagy középre. A haj hossza szintén változhat, ahogyan a göndörséggel is játszadozhatsz. Szimplán beszárítva és lesimítva szintén nőies és divatos megjelenést garantál a hatvanas éveket megidéző hajstílus.

Blunt bob

A blunt bob a klasszikus bobfrizurának egy modernebb, továbbfejlesztett verziója. Itt akár a vállig is érhetnek a tincsek, mint a lob esetében. Ám a különbség a vágási technikában van, mivel vannak rövidebb szekciók a frizurában, különösen az arc mellett. A hajvégek vágása sok esetben nem egyenes, ebben az esetben kicsit ferdén nyisszant ollójával a fodrász, így izgalmasabb lesz az összkép.

Ennek a frizurának az egyik nagy előnye, hogy számtalan formában viselhető. Lehet egyenes, loknis, hullámos vagy göndör. A Margot Robbie által viselt lágy hullámokat szintén kipróbálhatod, egy ilyen frizurát fonással éppúgy elkészíthetsz. Mivel a tincsek nem egyforma hosszúságúak, rugalmasabb a frizura, ezáltal jobban megtartja a hullámokat és a göndörített fürtöket.

 

Rétegezett vágás

Charlize Theron haját mindig lépcsőzetesre vágják, sokféle fazont kipróbált az elmúlt években, ám a vállvonalnál hosszabb hajra csak ritkán mond igent. Most egy lezser bobot visel, melyet rétegezettre vágott a fodrásza, így optikailag sokkal többnek látszik a hajtömege. Az efféle frizurákat roppant könnyű beszárítani, formázni, hiszen már a legapróbb változtatás is feldobja az alapfazont.

 

Octopus haj

Kaia Gerber egy meglepő hajviselettel kezdte az új évet. Az octopus névre keresztelt frizurát egyszerű formázni, hiszen nem gond, ha a haj természetes hullámai megjelennek. Az archoz közel eső tincsek rövidek, illetve a fodrász egy frufruval is megfűszerezheti az összképet. A kócos, szélfútta hatás belefér ennél a fazonnál, így praktikus nőknek kifejezetten ajánlott.

Akinek kevés ideje van a hajával bíbelődni, szárításkor csak megnyomkodja a tincseit miközben lehajtva tartja a fejét, és máris lágy esést kap a hajkorona. Körkefés beszárítással szintén rugalmas, kifelé-befelé kunkorodó hajvégi hullámokat lehet belecsalni a frizurába. Ám, ha magától szárad meg, akkor sincs katasztrófa, elég csak kevés formázóhabot vagy -krémet tenni az ujjakra, és úgy átborzolni kissé a hajtömeget, amitől texturáltabb, tincses hatást kap majd. Pár percnél tovább nem kell vesződni ezzel a hajfazonnal.

 

Egyforma hossz

Kendall Jenner ismét hosszú hajra váltott, melyet egy frufruval dobott fel a fodrásza. Mivel a tincsek hosszúak, és egyformára vannak vágva, így egyszerű a formázás, nem igényel speciális beszárítást, és szinte lehetetlen elaludni a tincseket. Akár a szabad levegőn is hagyhatod megszáradni, nem veszít szépségéből a frizura, ha pedig laza kontyot készítesz a félnedves hajadból, lágy hullámokat kaphatsz száradás után.

 

Kiemelt kép: Rich Fury / Getty Images. 

Képek a cikkben: Michael Ochs Archives, Jemal Countess, Rich Fury, Miikka Skaffari, Jamie McCarthy / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés