A rövid frizura sosem megy ki a divatból, jól tudják ezt Hollywood dívái. Az elmúlt évtizedben számos felejthetetlen fazon bukkant fel a vörös szőnyegen, mely sokakat megihletett. Az alábbi sztárok már sokszor bebizonyították, hogy rövid hajjal is elképesztően nőies lesz az összkép, csupán a megfelelő fazont kell megtalálni.

hirdetés

A hatvanas évek derekán a rövid haj elképesztően népszerű volt. Twiggy sikkes kis pixie-frizurájával lefektette a trend alapköveit, ezután tömegével szabadultak meg a hölgyek a hosszú tincseiktől. Az idő múlásával egyre több, izgalmasabb fazon jelent meg. Megváltoztak a vágási, illetve a formázási technikák. A nyolcvanas években már a körkefével beszárított verziók hódítottak, melyek elegánsabb, dúsabb hatást garantáltak, mint a pixie.

A trendek folyton változtak, ám a rövidre vágott tincsek nem mentek ki a divatból. A klasszikus fazonok az évek során sokkal modernebbek, izgalmasabbak lettek.

Ezek a sztárok megmutatták, hogy mennyire nőies a megjelenés a rövid hajjal

Az elmúlt években számos híresség vált meg hosszú frizurájától, és váltott izgalmas, rövid fazonra. Kétségtelen, hogy a legizgalmasabb verziókat Charlize Theron viselte, aki nem szívesen mond le a rövid tincsek adta változatosságról. Láthattuk már egészen rövid pixie-vel, illetve rövidebb bobbal. A fodrásza bravúrosan variálja a vágástechnikákat, így a végeredmény mindig lenyűgöző.

 

Szintén a rövid haj nagy rajongója Michelle Williams, akit legtöbbször pixie-vel láthatunk. Elegáns, letisztult formában viseli a frizuráját, mely tökéletesen harmonizál a színésznő visszafogott, bájos stílusával. Halle Berry is főként a rövid fazonok híve, ő inkább a merészebb, meghökkentőbb hajviseleteket választja. Még a vagány, oldalt felnyírt verzió sem vesz el nőies kisugárzásából, elképesztő magabiztossággal tudja viselni.

A rövid hajnak nem kell feltétlenül a fejre simulnia, az izgalmas fazonok könnyedén feldobhatók egy kis göndörítéssel vagy tupírral. Vannak, akik a hosszabb verziókat kedvelik, Emma Watson a rövid pixie után váltott egy minibobra.

A sztárok már sokszor megmutatták, hogy a megjelenés rövid hajjal is elképesztően elegáns és sikkes tud lenni. A kurta hajfazon stílusosan variálható, karakteresebbé teszi a megjelenést. A hírességek által választott verziók valóságos jolly jokernek számítanak. Viszonylag könnyű őket formázni, a legtöbb arctípushoz passzolnak, és szinte minden szezonban felbukkannak. Ha rövid hajat vágatnál, érdemes inspirációt csenni tőlük.

 

Kiemelt kép: Jon Kopaloff / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés