A nők zöme sajnos elég korán, már a harmincas éveiben észreveheti, hogy mivel csökken a bőr vízmegkötő képessége, valamint az elasztin és kollagén termelődése, megjelennek az első ráncok. A sebészi beavatkozásoknál kíméletesebb és sokoldalúbb a lézeres arckezelés, mely a bőrfiatalítás új technológiáját vetíti elénk.

Jó hír azonban, hogy ezek az apró, finom ráncok könnyen kezelhetők műtéti beavatkozás nélkül, az időben megkezdett kezelés pedig sokáig fiatalos külsőt kölcsönöz – mondja Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

Kiknek ajánlott a lézeres arckezelés?

A lézeres arcfiatalítás elsősorban azoknak ajánlott, akik az apróbb ráncaikat, a bőrfelszín egyenetlenségeit szeretnénk kezelni, de még nem nyúlt meg túlzott mértékben az arcbőrük.

Kezelhetők a szemek és a száj körül, vagy a homlokon megjelenő elszórt ráncok, de a teljes arc is. Az arckezeléssel javíthatóak a napfény által okozott, vagy a kor előrehaladtával megjelenő bőrelszíneződések, felületi egyenetlenségek, hegesedések is. A beavatkozás mintegy harminc-hatvan percet vesz igénybe, a teljes arckezelés ideje körülbelül két óra – mondja a szakember.

Mit értünk lézeres bőrfiatalítás alatt?

A frakcionált lézeres bőrfiatalítás egy izgalmas új technika, mellyel gyakorlatilag minimális gyógyulási idő mellett élvezhetik a páciensek a kezelés nyújtotta előnyöket. A kezelt felületen a bőr eltávolítása nélkül a frakcionált lézeres bőrfiatalítás során számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő lyuk jön létre, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását.

A frakcionált lézeres bőrfiatalítás csupán enyhe kellemetlenséggel jár és a gyógyulási idő is rövid, azonban kezelés után fontos a bőr megfelelő védelméről gondoskodni. Az egyetlen hátránya, hogy a megfelelő eredmény elérése érdekében több kezelésre is szükség lehet – teszi hozzá Dr. Széchenyi Kornél.

Kiemelten fontos a megfelelő bőrápolás

A gyógyulási idő általában 10-21 napig tart a kezeléstől függően, a bőr megfelelő ápolása pedig ebben az időszakban kiemelten fontos. Az első két napban jegeléssel csökkenthető a duzzanat. 12-72 órával a beavatkozás után a bőrfelület viszkethet, vagy enyhe csípő érzés is kialakulhat, öt-hét nap után pedig a bőr szárazzá válhat és hámlás alakulhat ki – ezektől nem kell megijedni, mind természetes reakció, amiről a kezelést végző szakember előre tájékoztat.

Az orvos-esztétikai specialista azt javasolja, hogy a bőrpír csökkentése érdekében zsír-, vagy olajmentes sminket lehet alkalmazni. A bőrpír általában két-három hónap alatt teljesen elhalványodik.

A bőr a kezelés után világosabb lesz, ezért is fontos a magas faktorszámú fényvédő krémek használata, amelyek megszűrik az UVA és UVB sugarakat, védelmet biztosítva ezzel a bőr számára. A napfényvédő kiválasztásakor fontos, hogy olyat használjunk, amelyet az arc védelmére fejlesztettek ki, tartalmaz cink-oxidot, illetve harmincas, vagy annál magasabb faktorszámmal rendelkezik – mondja az orvos-esztétikai specialista.

A kezelt bőrfelület gyógyulása után használható smink a rózsaszín vagy piros bőr elfedésére. A bőrpír általában két-három hónap alatt tűnik el, de akár hat hónapig is fennmaradhat, a bőr érzékenységétől függően. A fehérítő krémek használata a kezelés előtt és után csökkenthetik az elszíneződést, akárcsak a magas faktorszámú napkrémek használata, vagy a napfény kerülése.

Forrás: New Beauty, purecom.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés