Éppúgy, ahogy a divat, a bloggerkedés sem korhatáros dolog. Ha stílusról van szó, ezek a nagymamakorú nők még a huszonéveseket is lepipálják!

A világ nagyot változott pár év alatt: külön ügynökségek szakosodtak a 45 év feletti modellekre, és a magazinok is egyre több figyelmet szentelnek az érett nők divatízlésének. Stílusblogot sem csak a huszonévesek írhatnak, ami nagyon jó, ha azt vesszük, hogy a középkorú nők igényei egészen mások az öltözködés terén, mint a fiatalabb generációé.

Az alábbi öt nő között akadnak extravagánsabbak, illetve olyanok, akik a jó értelemben vett hétköznapibb öltözködést részesítik előnyben. Divatérzékeny összeállításaikból ötleteket, inspirációkat és bátorságot meríthetsz!

A Bag and a Beret szerzője, Melanie Kobayashi az ötvenes éveiben jár, a kissé bolondos stílusa pedig abszolút az önkifejezésről szól. Bejegyzéseiben elsősorban a személyes stílusát mutatja be, de keveredik bennük némi humor, a globális divat és egy kis művészet is.

Lyn Slater egy véletlen folytán vált híres divatikonná, amikor New York egyik utcáján épp egy barátját várta. Mivel a közelben zajlott a nagy divathét, a terepen fotósok cirkáltak, egyikük pedig lecsapott a feltűnően jól öltözött, 63 éves nőre, mert azt hitte, hogy egy hírességet szúrt ki a tömegben.

Az ősz hajú, stílusos nőről első ránézésre mi is inkább azt gondolnánk, hogy egy divatmagazin nagymenő főszerkesztője, pedig a valóságban egyetemi tanárként dolgozik. Az Accidental Icon nevű blogját a hozzá hasonló nőknek szánja, akik nem hírességek, és nem a divat világában forognak, de érdekes, izgalmas egyéniségek, akik sajátos, kifinomult stílusérzékkel rendelkeznek.

Susan hatvanéves, az Une femme d’un certain âge című blogjában pedig a divat, stílus és utazás témaköröket boncolgatja. Öltözködésében a finom, klasszikus és a letisztult, modern stílus keveredik, így azok is könnyen azonosulhatnak vele, akik a mindennapi öltözékükhöz keresnek jó ötleteket.

Beth Djalali Style at a Certain Age című blogjából sokat tanulhatsz a harmonikus megjelenésről. A hatvanéves könyvíró stylistként sem utolsó, bár ezt a szakmát nem ő választotta magának, inkább csak a divat- és életmódblogjának a hozadéka. Gyakran kérnek tőle tanácsokat az öltözködéssel kapcsolatban, és sokan megkeresik, hogy segítséget kérjenek tőle egy-egy ruhakérdésben.

  • Megosztás:
hirdetés