Az ősz tincsekre sokan öregítő tényezőként gondolnak, pedig nemcsak a hajszínen múlik, hogy a frizura fiatalos megjelenést kölcsönözzön viselőjének. Ezek a karakteres, nőies fazonok mágikus erővel bírnak!

Az éveken át tartó, gyakori festés nem tesz jót a hajnak, még akkor sem, ha manapság egyre több kondicionálóval dúsított, kímélő hajfesték kapható. Az ősz tincseket hamar újra kell festeni, mert a legkisebb lenövés is szembetűnő, ez pedig sokak számára nagy macerát jelent, de különösen a hajszálak sínylik meg a műveletet.

Az ötven év feletti nők leggyakoribb frizuraproblémája, hogy a hajuk kiszáradt, roncsolódott, elkopott, mivel a hormonváltozások következtében a fürtök egyébként is sérülékenyebbé válnak a drasztikus külső behatásokkal szemben. Általában nem az ősz haj, sokkal inkább a lekopott, sprőd, töredezett frizura bír öregítő hatással, de a fazon is rengeteget nyom a latban.

A selymesen rugalmas, egészségesen kinéző, fénylő hajkorona már önmagában is fiatalos, ám egy jól választott, dúsító frizurával garantált a siker. Az ősz hajon a legtöbb festék más színképet ad, hiszen világos és sötét szálak is akadnak benne, ezért türelemjáték a festése. Nem is csodálkozunk azon, hogy rengeteg nőnek megváltást jelent a közel múltban szárnyra kapott divat, mely az ősz tincsek természetességét hangsúlyozza.

Nem teljesen festésmentes az új trend, hiszen van benne egy kis turpisság: a szürke, füstös színű fürtöket igyekszik világosítani a fodrász, ezáltal lágyabb, puhább színhatás érhető el. Ez a művelet azonban nem igényel olyan gyakori ismétlést, mint a színre festés, ezért a hajat kevesebb kemikália éri, így nagyobb eséllyel regenerálódhat a szerkezete.

A most divatos frizurák ősz tincsekkel is remekül mutatnak, így inspirálóak lehetnek azok számára, akik szeretnének megszabadulni a hajfestés béklyóitól, és egy kis természetességre vágynak.

A rugalmas, hullámos tincsek szélesítik a hosszúkás, beesett arcot, őszes ragyogásuk pedig derítik az arcvonásokat. Minél puhább, lágyabb a frizura, annál fiatalosabb.

A rövid pixie frizura nagyon vagány, és kevés bíbelődést igényel.

Ha több a szürke tincs, mint az ősz, a fodrász egy halvány tónussal egységessé varázsolja, amitől selymes ragyogást kap a frizura. Vékony szálú, könnyen töredező hajhoz praktikus ez a hátul rétegesen vágott bob fazon.

Az elöl hosszabb, hátul rövidebb kialakítású pixie elképesztően nőies, ráadásul könnyen kezelhető frizura. Fiatalító erejét még az ősz szálak sem tudják gyengíteni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés