Csak néhány egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy dúsabbnak, vastagabbnak, párnásabbnak tűnjön a száj, megfelelő árnyékolással pedig elkerülhető a művi, túlmázolt hatás. A teltebb alsó és felső ajkak egyszerű sminkkel elérhetők, ráadásul attól sem kell tartanod, hogy az optikai tuning megbontja az arcod arányait, hiszen az így megfestett vonalakkal nagyon finom változásra számíthatsz.

hirdetés

A legtöbb nő eljátszott már a gondolattal, hogyan nézne ki épp csak egy parányit teltebb ajkakkal, ennek ellenére nem mindenki szeretne élni a szájfeltöltés lehetőségével. Bár ma már rengeteg opció közül lehet válogatni, ha valaki csak a kontúrvonalon vagy a száj formáján szeretne picit igazítani, esetleg épp csak nüansznyit változtatna a párnás területek méretén, a csábos ajkakért nem feltétlenül kell nagyobb összeget kiadni.

 

Idővel ugyebár az ajkak is öregszenek, kissé összeesnek, ami a tömöttségüket, feszességüket illeti, de ezen sminkkel is könnyedén lehet javítani, néhány ravasz technika segítségével ugyanis egyszerűen elérhető a teltebb hatás. Nem kell megijedni, nincs szükség sminkmesteri tehetségre ahhoz, hogy pozsgás, rózsás, arányosan párnás szájat varázsolj magadnak, ami távol áll az agyonkontúrozott, vastagon rúzsozott összképtől, amelyről messziről ordít, hogy erős túlzás.

Vadítóan érzéki, teltebb ajkak: ilyen pofonegyszerűen megoldható finom sminkkel

Csupán öt lépés a teltebb ajkak felé vezető út, méghozzá szofisztikált sminkkel! A száj plasztikus domborulatainak úgy adhatsz nagyobb hangsúlyt, ahogy egy festőművész éri el a vásznon a térbeli hatást. Könnyebb dolgod van, hiszen nem két dimenzióban, sík felületen kell árnyékolással és magas fénnyel összehoznod a dúsabb formát, csupán némi optikai igazításra van szükség.

Az egész művelet tehát nem igényel nagy festőpalettát, elég némi highlighterre és krémes állagú árnyalóra támaszkodni, aztán persze a rúzzsal harmonizáló – lehetőleg csak fél árnyalattal sötétebb – szájkontúrral és a számodra ideális tónusú rúzzsal fejezheted be a műveletet.
Kövesd a képek lépéseit, helyezd el az árnyék- és fényfoltokat a megadott helyeken, majd szájfestésre alkalmas ecsettel dolgozd el a festéket, végül valamivel a felső ajkak fölött húzd meg a kontúrt, azután töltsd ki rúzzsal.

A kontúrvonal feljebb helyezésével nem ajánlott túlzásba esni, mert visszásan sülhet el az erős hangsúly. Épp csak picit lépd át a határokat, és lehetőleg visszafogott, nude, hússzínű vagy rózsás árnyalatú szájfestékkel dolgozz. Ecsettel szépen össze tudod mosni az árnyékos és világosabb területeket, melyek optikailag dúsabbnak, párnásabbnak mutatják az ajkakat. Ez a rúzsozási technika finom tónusaival tökéletesen illik a szemhangsúlyos alkalmi sminkekhez is, de ugyanúgy nappal sem kihívó vagy erőteljes.

Variációk nude és rózsás ajkakra

A hússzínű és krémesen lágy, púderrózsaszín rúzsok előnye, hogy a natúr sminkkel éppúgy harmonizálnak, mint a szemet hangsúlyozó, csillogó éjszakai makeupokkal.

 

Lehet enyhén vízfényű, matt vagy krémesen puha a száj, sőt, nemcsak a rúzshoz passzoló kontúrral, hanem fehér ajakceruzával is dolgozhatsz a felső ívek kiemelésénél. Ezek a képek könnyen inspirálhatnak!

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés