A nyolcvanas évek legnépszerűbb frizurái ismét bekerültek a divat vérkeringésébe. Abban az évtizedben számos irányzat keveredett egymással, a nők pedig kimondottan rajongtak a látványos megoldásokért. A tupír és a dauer egyaránt hódított, de a mai retró trendek inkább a lágy loknikat, a természetes esésű fazonokat és a nőies hajsítlusokat éltetik. Az őszi irányzatok között újra felbukkannak a közkedvelt formázási technikák, ám sokkal szolidabb, sikkesebb formában.

hirdetés

A nyolcvanas évek népszerű frizurái ismét formálják a divatot

A nyolcvanas évek frizurái sok esetben kicsit túllőttek a célon. A hajlakkal, a tupírozással és a főnözéssel is túlzásba estek a fodrászok, de eleve pont ez volt a céljuk, hiszen akkoriban a határok feszegetéséről szólt a divat. A korszak legdivatosabb fazonjait gyakran dauerrel dobták fel, amit sokszor tupírral egészítettek ki a szakemberek. A végeredmény a legtöbb esetben nem aratott osztatlan sikert, hiszen a vegyszerek kiszárították a tincseket, a szénakazalhatást pedig csak tovább fokozta a tupír.

Szerencsére az őszi divat visszafogott formában hozta vissza a nyolcvanas évek népszerű fazonverzióit. A fodrászok elhagyták a túlzó dauert és a tupírt, a helyüket átvették a természetesebb formázási trendek.

Körkefés beszárítás

A körkefés beszárítás még a hetvenes évek öröksége. A hengerformájú kefe eleinte a rövidebb hajfazonok főnözésére szolgált, majd jöttek a lépcsőzetesen vágott, félhosszú frizurák, melyekbe nagy loknikat szárítottak a blowout hajformázási technikával. A nagy átmérőjű körkefékre feltekert tincsek roppant természetes hatást garantálnak, miközben ez a beszárítási mód szépen megemeli a hajtöveket.

Hangsúlyos copf

A copf sokak számára frizuramentő ötlet a sietős reggeleken. Ám nem kell feltétlenül vészhelyzet-frizurának lennie, mivel, ha pár perccel többet töltesz a tükör előtt, igazán csinos hajviseletté alakíthatod. A nyolcvanas években imádták a nők, és sokszor csak a homlok közelében lévő tincseket fogták össze. A félig feltűzött hajviselet újból megjelent, pár látványos hajcsattal és hajgumival könnyedén feltubózhatod.

Hatalmas masnik

A legtöbb nőnek ismerősek lehetnek a hatalmas masnik, hiszen kislányként sokan viselték. A nyolcvanas években nem csupán a bájos copfokban kapott helyet, a felnőtt nők ugyanúgy rajongtak a látványos hajkiegészítőért. A masni az őszi divat egyik nagy kedvence, megjelenik ruhákon, táskákon, különféle divatkiegészítőkön és természetesen a frizurákban.

Kreppelt haj

A kreppelés pár évvel ezelőtt forgószélként száguldott végig az aktuális trendeken, majd amilyen gyorsan feltűnt, olyan hamar elfelejtették a nők. A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb formázási megoldása most az őszi palettát színesíti. Tény, hogy nem a legrövidebb folyamat az elkészítése, mégis roppant izgalmas, látványos megjelenést garantál.

Diszkóhullámok

A diszkóstílus hatalmas lenyomatot hagyott a trendeken, a fényes anyagok és a harsány színek újra és újra felbukkantak az utcai megjelenésben. Éppúgy, mint az egészen göndör frizurák, melyeket egyszerűen csak diszkóhullámoknak neveztek. Ez a hajviselet remekül illeszkedik a természetes irányzatokhoz, mivel az apró loknik gyakran keltenek hanyag, szélfútta hatást.

Shag

A shag frizurát senkinek sem kell bemutatni, hiszen pár évvel ezelőtt tért vissza, és szinte rögtön átírta az irányzatokat. Újra divatba jöttek a hanyagul megkomponált hajviseletek, melyeknek a réteges, tépett vágással készült fazon volt az előfutára.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés