A nők zöme nagyjából egy vonalra húzza fel a makeup tónusait, legyen szó bármilyen eseményről. Nem is véletlen, hogy egy adott sminkpaletta a legtöbb esetben hasonló árnyalatokban pompázik. Vannak, akik egyetlen színbe szeretnek bele az egész felhozatalból, míg mások szeretnek kísérletezni a merészebb, különlegesebb verziókkal is. Igyekeztünk a legsikkesebb, legtrendibb termékek között válogatni.

hirdetés

Noha az idei év egyik fő irányzata a visszafogott, halovány és természetes tónusokra épül, nem csak a nude színekkel éri meg kísérletezni. A naturális megjelenés mellett visszatértek a kilencvenes évek trendjei is, amelyek előnyben részesítik az élénk, vibráló makeupot. Ezeket a feltűnőbb, tolakodóbb tónusokból álló sminkeket az őszi-téli időszakban sokan hanyagolják, ám a tavaszi-nyári szezon remek lehetőséget biztosít a kreativitás megélésére.

 

Egy jó sminkpaletta végtelen lehetőséget nyújt

Nude árnyalatok

Aki a visszafogott, letisztult stílust kedveli, garantáltan imádni fogja a pasztelltónusokat a sminkjében is. Manapság a szinte láthatatlan makeup vált elképesztően népszerűvé, így a bézses, púderes árnyalatok térhódítása már-már megállíthatatlan. Ettől függetlenül nem kell egyetlen színre felhúzni az egész koncepciót, zseniálisan lehet játszani a kontrasztokkal. Érdemes a rózsaszín verziókat a barnákkal keverni, ettől még különlegesebb hatást kelt az eredmény. Az arany kifejezetten passzol a tavaszi-nyári időszakhoz, a meleg színek pedig remekül megidézik a szezon hangulatát.

Egyes paletták inkább csak egy színvilágot idéznek, ám a tónusok mélysége jelentősen eltér egymástól. Így például fantasztikus, kontrasztos és látványos eredményt lehet elérni egy csupán barnás árnyalatokból álló paletta alkalmazásával is. Mások kifejezetten szeretik vegyíteni a pasztelles verziókat, így a rózsaszín, a bézs és az aranyló púderek éppúgy helyet kapnak a felhozatalban.

A képen látható paletták számok szerint: 1. The Body Shop Own Your Naturals sminkpaletta, 8590 forint, 2. Revolution Forever Dynamic Shadow Palette – Animal Ego, 3290 forint, 3. NYX Professional Makeup Lingerie Shadow Palette, 3590 forint, 4. Chanel Les Beiges paletta $65 chanel.com

 

 

Vibráló színek

A tavasz, ha csak a természetet vesszük alapul, szó szerint színekkel tölti meg világunkat. A fáradt, komor, szomorkás téli hónapok után valóságos felüdülés újra vibráló tónusokkal, szemet gyönyörködtető árnyalatokkal találkozni. Ebben az időszakban érdemes kipróbálni a merészebb sminkeket, akár a megjelenés minden apró részletét össze lehet lőni az egymáshoz passzoló tónusok szerint, melyek élénkségük ellenére is harmóniát, összhangot teremtenek.

A legtöbb nő ilyenkor bátrabban választ színes ruhadarabokat, akár több, eltérő tónusból állítja össze az outfitjét. Nem csoda, hogy sokan kedvet kapnak a merészebb öltözködéshez, ehhez pedig remekül illik az üdítő, színekben gazdag smink. Nem kell, hogy túlzó vagy mesterkélt legyen az eredmény, éppolyan kellemes és elegáns hatást kelthet, mint az egyszerű, nude verziók.

A képen látható paletták számok szerint: 1. Revolution X Friends Forever Flawless I’ll Be There For You Eyeshadow Palette, 4990 forint, 2. Douglas Summer Vibes Palette, 7 290 forint, 3. Dior Backstage Eye Palette 003 Amber Neutrals, 19 990 forint

 

Csillogás

Sokan már az élénk szemhéjsminknél elgondolkodnak, bevállalják-e a feltűnő tónusokat, a csillogó paletták pedig különösen ingoványos talajnak tűnhetnek. A legtöbben arany és ezüst színekben vetik be a sziporkázó púdereket, ám leginkább valamilyen nívós esemény, ünnepi időszak idején.

A szimpla hétköznapokon éppúgy belefér egy csillámokban dúskáló makeup, elképesztően feldobja a megjelenést és ragyogóvá varázsolja a tekintetet. Érdemes szimpla, matt festékkel összeboronálni, így az eredmény garantáltan nem válik túlzóvá.

A képen látható paletták számok szerint: 1. NYX Professional Makeup Glitter Goals Cream Quad Palette csillám paletta – Love On Top,3 990 forint, 2. Catrice Orchid Dusk Eyeshadow Palette, 4990 forint.

 

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

Montázs: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés