A napszemüveg praktikus kiegészítő a nyári melegben, ám a szépen elkészített sminket pillanatok alatt elkenheti. Ez az ügyes sminktrükk megoldást jelent az egyik legbosszantóbb problémára, és biztosan hibátlan marad egész nap a makeup!

hirdetés

A tikkasztó forróságban a sminkelés feladja a leckét a legtöbb nőnek. A napsütés hatására sokkal hamarabb megjelenhetnek a gyöngyöző izzadtságcseppek a homlokon, kifényesedhet a T-zóna, a reggel gondosan előkészített arcbőrről pedig csakhamar elmászkálhat a festék.

A tartós fedés érdekében sok trükköt bevethetünk: ilyen például a primer, ami megakadályozza, hogy a festék elcsúszkáljon a bőrön, vagy a szivaccsal történő alapozás, mivel ezzel a technikával tartósabb fedés érhető el. Sokan a fixáló hatású készítményekre, illetve a többszöri púderhasználatra esküsznek. A hatékony kozmetikumoknak köszönhetően biztosítható az egyenletesebb, tartósabb fedés, ám a napszemüveg még így is pillanatok alatt elronthatja a sminket.

Praktikus kis sminktrükk, ami a helyén tartja a festéket

A nyári hónapokban a napszemüveg a legtöbb nő számára afféle must-have kiegészítő. A stílusos, dizájnos keretekkel ellátott darabok feldobják a megjelenést, és az UV-védelemnek köszönhetően védik a szemeket a nap káros sugaraitól. Ám a szemüveg támaszaként szolgáló orrpárnák pillanatok alatt ledörzsölik a festéket az orrnyeregről, így, ha levesszük a napszemüveget, már csak egy foltos területet látunk a tükörben.

A sminktükkhöz elsőként készítsd el a sminked a szokásos módon, majd az orr melletti területre vigyél fel primert, ezután következhet a korrektor vastagabb rétegben. Ecsettel dolgozd el, így igazán egyenletes lesz a végeredmény. Fújj be egy sminkszivacsot fixálóval, ennek segítségével kend fel a transzparens púdert. A kozmetikum szépen fedi, fixálja a területet, anélkül, hogy túlságosan poros hatásúvá válna.

 

A szemüveg tappancsait úgyszintén fixálóval fújd be, majd kevés korrektort kenj rájuk. Egy ecsettel lágyan elsimíthatod az orr melletti területekre felvitt festéket, így biztosan nem csomósodik majd össze.

A sminktrükk egyszerű szemüveg viselése esetén is alkalmazható, ám a dioptriás okuláré ritkán kerül le a szemekről, így kisebb az esélye a foltos területeknek. Egész napos viselés mellett elmozoghat a festék, a korrektor pontos felvitelével azonban csökkenthető a makeup sérülése.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés