Nyáron a meleg miatt a festék kevésbé lehet tartós az arcon, mint a téli hónapokban. A bőr fénylő hatásúvá válhat, illetve elfolyhat a gondosan elkészített smink.

hirdetés

Míg a téli hónapokban a hidratálás és a szárazság elkerülése a cél, addig ilyenkor a matt hatás kerül a középpontba. Ennek érvényesülése kulcsfontosságú a meleg napokon, mert a fénylő homlok kevésbé esztétikus, de nem kell aggódni, mert a smink nyáron is tartósabbá tehető.

Mivel senki sem szeret sok időt elpazarolni egy olyan kinézetre, ami délig sem tart, összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyek segítenek abban, hogy festék a hőségben is a helyén maradjon.

Tartós smink nyáron: első lépés a bőrápolás

Mint mindig, most is a megfelelő bőrápolással kezdődik a sminkelés. Reggel a szokásos arctisztítóval mosd át az arcod, majd tonizáld. Ezután felkenheted a hidratálót, viszont fontos, hogy csakis olajmenteset használj, és várj legalább öt percet, amíg teljesen beszívódik.

Ne feledd a fényvédőt se, hiszen ezzel megóvhatod magad a nap káros sugaraitól. Ma már akadnak olyan termékek, melyek alapozó alatt is jól működnek, nem zsírosítják el a bőrt, és nem csúszkál el rajtuk a festék.

Primer

Ha még nem rendelkezel primerrel, akkor most mindenképp szerezz be egyet. Érdemes a szemekre külön terméket felvinni, mert ezzel növelhető a szemsmink tartóssága. A primer a helyén tartja a festéket, és nem engedi, hogy a nap folyamán elcsússzon.

Megfelelő kozmetikumok

Hasonlóan a hidratálóhoz, az alapozóból is használj olajmenteset. Lehetőség szerint kerüld a nehéz textúrákat, mivel ezek biztosan nem maradnak a helyükön, és a bőrt sem engedik szellőzni.

Válassz világos árnyalatokat, ez különösen igaz a szemekre és a szájra. A folyékony rétegeket púderrel fixáld, amelyet apró mozdulatokkal vigyél fel.

Az igazán tartós hatás érdekében a hagyományos termékeket cseréld le maszatolásálló – waterproof – készítményekre. Nyáron jobb pihentetni az arcbőrt, ezért, amikor csak teheted, viselj kevesebb sminket.

Fixáló

A fixáló használatát nem szabad elhagyni nyáron, hiszen nélküle elkenődik a festék. Ha készen vagy, fújd az arcodra, és várj, amíg megszárad. Ám, ha szükséges, akkor a nap közepén is felfrissítheted vele a sminked.

Korrigálj, amikor kell!

Nyilván nem kell mindent magaddal vinni, viszont jó, ha akad nálad egy nedves törlőkendő és kompaktpúder. Ezekkel fel tudod frissíteni a kinézeted, és sokkal szebb lesz az összhatás. Rengeteg termékből kapható mini kiadás, így ezeket a készítményeket szintén érdemes beszerezni.

Képek: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés