A C-, K-, és J-beauty után befutott az N-beauty is, vagyis a nordic trend, amely az egyik legfelkapottabb kifejezés jelenleg a szépségiparban. A skandináv vonal az egyszerű és természetközeli szépségápolást hirdeti az egészségtől ragyogó kinézetért.

Az északi stílusú bőrápolás alapelvei ellentétesek a K-beauty-val, tehát nem kell tízlépéses szépségrutinban gondolkodnunk. Biztosan hallottál már a minimalista skandináv dizájnról, az N-beauty ugyanazokat az alapelveket vallja a bőrápolásban.

Ami a külsőt illeti, az északi országok lakóit sokan tartják gyönyörűnek, amely a jólétre és a természetközeli életmódjukra is visszavezethető.

A skandinávokat a világ legboldogabb és sokszor a legszebb emberei közé is sorolják, ugyanakkor az északiak maguk is vallják, hogy a kemény klíma, valamint a szokatlan fényciklusok is hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrük sokáig természetesen rugalmas marad.

Bár a földrajzi elhelyezkedésen és a genetikán sok múlik, azért számos N-Beauty rituálé létezik, amellyel te is a skandinávok nyomába léphetsz, a ragyogó bőrért.

Aktív életmód – igazi skandináv szokás

A sportos, aktív testmozgással teli hétköznapok pozitív hatással vannak a bőrünkre, mivel ilyenkor fokozódik a véráramlás, intenzívebb az izzadás, így könnyebben szabadulunk meg a pórusokban felgyülemlett szennyeződésektől és méreganyagoktól. Természetesen ez úgy ideális, ha gondot fordítunk a testedzés utáni arctisztításra is. Extra tipp az egészséges ragyogásért: az ellenállóképesség-fokozó edzésedet kombináld jógával!

Maradj természetes!

Éltető erő rejlik abban az intenzív és végtelen fényben, amely a skandináv országokban jellemző, és amelyről olyan híresek az északi nyarak.

Ez a fény a növényekben és gyümölcsökben különleges alapanyagokká alakul, amelyek képesek a bőrt gyógyítani és újra élettel megtölteni. A svéd topmodell, Karin Agstam is vallja, hogy a legjobb bőrápolási hozzávalói a saját konyhájából származnak, több receptet saját nagynénjétől kapott. Használj te is természetes alapanyagokat, például arcpakolásokhoz!

Az egyszerűség minden – erről szól az N-beauty

Amikor a bőrápolásról van szó, az N-Beauty jelszava az, hogy visszaszorítson mindent, ami felesleges. Inkább csak kevés, de hatásos terméket használj, ahelyett, hogy sok-sok réteget vinnél fel az arcodra, amivel a pórusok eltömődését kockáztatod.

A skandináv szépségápolás lényege tehát az, hogy visszatérjünk az alapokhoz. A svéd alapítású szépség-tech brand is ezt vallja: kezdjük a napot egy egyszerű arctisztítási rutinnal az egészségesen ragyogó kinézetért!

Ha te is kipróbálnád a skandináv típusú bőrápolás egy fontos kellékét, a FOREO LUNA mini 3 arctisztító készülék már elérhető a Douglas üzletekben és a Douglas online shopjában.

Forrás: Foreo.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés