A stressz testre és lélekre egyaránt romboló hatással bír. Nemcsak megbetegíthet, hanem a bőröregedési folyamatokat is felgyorsíthatja. Az aktív lazítást garantáló jóga a legjobb módszer ellene!

Eljött a szeptember, ilyenkor szinte mindenki visszazökken a mókuskerékbe, amit a nyári hónapok napsütéses lazasága, egy kis időre feledtetett az emberrel. Sok stresszhelyzet adódhat, melyek az izmokra is hatást gyakorolnak, szinte érezni lehet, ahogy befeszülnek. Egy ilyen állapot, különösen, ha tartósan fennáll, rontja az alvás minőségét, és szinte mindenre kihat, az étkezéstől kezdve a libidóig.

Ráadásul a stressz romboló hatása sejtszinten is érezhető, hiszen jelentősen befolyásolja az öregedési folyamatokat. Aki huzamosabb ideig elszenvedi hatásait, a bőrén, a haján, és az anyagcsere-működés zavaraiban is megtapasztalhatja negatív tüneteit. Persze, nem kell megvárni, míg idáig fajulnak a dolgok.

25 perc stresszoldó jóga

Ha belső feszültséget tapasztalsz, vagy úgy érzed, kimozdít egyensúlyodból az évszakváltás, a jóga sokat segíthet. A fáradtság, kimerültség leküzdésére, az ülőmunka következtében bemerevedett izmokra, és a stressz oldására is alkalmasak bizonyos nyújtógyakorlatok, melyek elvégzése után szinte súlytalannak fogod érezni magad.

A testnek jóleső mozgás és a relaxációs levegővétel egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy rugalmasabbnak, könnyedebbnek, nyugodtabbnak érezd magad. Miközben felszabadul a tested a stressz béklyói alól, a fejed is kitisztul és felfrissül, mintha magad mögött hagynád a zavaró, negatív gondolatokat.

 

A videóban látható feladatsor bármikor gyakorolható, de leginkább az esti órákban ajánlott, hiszen felkészíti a testet a nyugodt alvásra. Ezek a kitartott pózok megnyújtják, lelazítják az izmokat, és enyhítik a gerinc görcsös merevségét. Csak egy jógaszőnyegre, és nyugodt környezetre lesz szükséged. A magyar nyelvű videó megkönnyíti a dolgod, hiszen könnyebben összpontosíthatsz a megadott jógapózokra.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés