A szemhéj idővel veszít rugalmasságából és megereszkedik. Jó tudni, hogy nem csak sebészeti úton korrigálható a szemkörnyéki bőr ráncossága és petyhüdtsége, ugyanis van egy eljárás, a plazma szemhéjkezelés, ami gyorsabb gyógyulási időt ígér, és olcsóbb a plasztikánál.

A megereszkedett, ráncos szemhéj kisimítására a lézeres és rádiófrekvenciás kezelések nem alkalmasak, a problémát ugyanis a feleslegessé vált bőrtöbblet jelenti, melyre eddig a plasztikázás volt a megoldás.

A műtét során szikével egy kis metszést ejtenek a szemhéj mozgó részének kinyúlt bőrredői közé, és így távolítják el a megereszkedett bőrredőket.

A plazma szemhéjkezelés azonban szike nélkül ér el hasonlóan jó eredményeket úgy, hogy nem érinti a bőr alatti szöveteket, és a szemekre sincs hatással. Az alsó és felső szemhéj feszesítésére is alkalmas, ráadásul megszünteti a szemhéj megereszkedésével járó bőrtöbbletet. Mégis hogyan?

Hogyan működik, és mit tud a plazma szemhéjkezelés?

A műtét nélkül végzett szemhéjkorrekciós kezelés alapja a frakcionált plazmával működő készülék, mely a kezelés során a levegőből ionizáló gázokat állít elő, melyek elektromos töltéssel rendelkeznek. A plazma szemhéjkezelés lényege, hogy a bőrt apró, tűszúrásnyi villámcsapások érik, amelyek olyan gyorsan melegítik fel a szövetet, hogy az nem elég, hanem elpárolog.

A készülék picike kis pontokat hoz létre a bőrfelületen, melyek hamar regenerálódnak. A készüléket a szemkörnyék megfiatalításán túl számos bőrproblémára használják a bőrklinikák és kozmetikai szalonok.

Előnye, hogy bőrtípustól függetlenül szinte majdnem mindenki számára alkalmas eljárást biztosít, roppant pontos és hatékony, a kezelés után pedig gyorsan gyógyul a bőr, hiszen nincsenek sebek és varratok. A plazma hatására a bőr feszesebbé válik, a petyhüdt részeken pedig megemelkedik, ezen felül megújul.

Hogyan történik a szike nélküli bőrfiatalítás?

A kezelés előtt szükséges egy bőrgyógyász szakorvosi konzultáció, ami azért fontos, mert a szakembernek tudnia kell, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert, amely befolyásolhatja a bőrreakciót, illetve rendelkezel-e fém implantátummal, vagy vannak-e véralvadási zavaraid.

A kezelt felületet krémmel érzéstelenítik, mely nagyjából fél óra alatt hat, azután a plazma szemhéjkezelés még legalább 15-30 percet vesz igénybe. A bőr kötőszöveti rostjai szinte azonnal újrarendeződnek, de a látványos végeredmény körülbelül hat-nyolc hét múlva tapasztalható meg.

Az égésnyomokra emlékeztető apró pontocskák alatt a kötőszöveti rostok nem sérülnek, a minimális sebek pedig egy hét alatt leszáradnak és eltűnnek.

Az eljárás után fellépő duzzanat is normális, ami szintén hamar elmúlik, nagyjából két-három nap alatt teljesen lelohad. Ha nagyon megereszkedett, vagy táskás szemhéjról van szó, előfordulhat, hogy a kezelést meg kell ismételni.

A kezelés után néhány napig kerülni kell a sminkelést, és tornázni sem javasolt. A fényvédelemre különösen oda kell figyelni, egy hónapon keresztül 50-es faktorszámú napvédő krém javasolt.

A plazma szemhéjkezelés nem jöhet szóba azoknál…

akiket szívbetegséggel, epilepsziával, vagy daganatos betegséggel kezelnek, és terhesség, szoptatás ideje alatt sem engedélyezett. A fém implantátum, a pacemaker, és a véralvadásgátlók szedése is kizárja ezt a bőrfiatalítási módszert.

A kezelés ára kedvezőbb, mint a sebészeti plasztikázás, nagyjából féláron megúszható így. Két felső, vagy két alsó szemhéj kezelése 100 000 forint körül mozog, ha a felső és alsó szemhéjakat egyszerre korrigálják, 150 000 forintos összeggel lehet számolni, amihez még hozzájön az orvosi konzultáció ára.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés