Ez a sikkes, divatos frizura nagyon passzol a hosszúkás, keskeny arcformához.

hirdetés

Habár az új frizura kiválasztását általában az aktuális trendek, menő Instagram-fotók vagy a sztárok inspirálják, van néhány alapvető dolog, amit nem árt figyelembe venni hajvágás előtt. A többség ilyenkor a tincsek esésére, a szálak tömegére gondol elsőként, illetve arra, hogy hullámos vagy egyenes hajhoz melyik fazon passzol igazán. Tény, hogy a hajkorona alaptulajdonságai nagyon sokat nyomnak a latban, ám az arc formája és karaktere legalább annyira fontos a sikkes, tökéletes eredményhez.

Azt, hogy egy adott frizura tényleg jól áll-e valakinek, nagyban befolyásolja, hogy a választott fazon mennyire harmonizál az arcformával. Bár vannak olyan vágások, amelyek szinte mindenkinek ideálisak, előfordul, hogy valaki kifejezetten az arcához szeretné igazítani a tincseket. Hosszúkás arcforma esetén például a kerekebb, dúsabb frizurák a legelőnyösebbek, hiszen optikailag teltebbnek mutatják a keskeny fejformát.

A hosszúkás arcformával rendelkezők most örülhetnek, ugyanis a bubble bob az egyik legdivatosabb választás a szezonban. Ez a sikkes frizura garantáltan passzol majd az arc formájához és karakteréhez, nőies és stílusos kisugárzást kölcsönöz a megjelenésnek.

Sikkes frizura hosszúkás arcformához

A hosszúkás arcformát markáns, hegyes áll és nyújtott orrforma jellemzi. A homlok magas, az arccsontok pedig magasan helyezkednek el. Éppen ezért a dús, kerek formát adó frizurák kifejezetten előnyös választásnak bizonyulnak. Az arcforma egy genetikai adottság, semmiképp nem kell takargatni vagy szégyellni azt, ám tény, hogy a rosszul megválasztott fazon azokat a területeket helyezi fókuszba, amelyeket nem feltétlenül tartasz magadon előnyösnek, vagy éppen hangsúlyosabbá teszi az egyébként is kirívó részleteket az arcon.

A bubble bob tökéletes választás a keskeny arcformával rendelkezőeknek, ugyanis a kerek forma tökéletesen kiegészíti a hosszúkás karaktert, s ezáltal tökéletesen egységes és harmonikus megjelenést kölcsönöz. A bubifazon és a lágy loknik egyáltalán nem hatnak túlzónak, a dús hatás sikkes, stílusos és magabiztos összképet eredményez.

A bubble bob önmagában is dús hatást eredményez a vágási technikának köszönhetően, ám a látványos volumenhez a beszárítással is trükközni kell egy kicsit. Hosszúkás arcforma esetén különösen érdemes rászánni az időt a szárításra, az összkép úgy lesz igazán előnyös és sikkes.

A főnözés technikáját valószínűleg mindenki ismeri, hiszen a fodrászok előszeretettel alkalmazzák egy-egy frissítő hajvágás után. Bár a neve nagyon különlegesnek hangzik, nem kell tőle megijedni, hiszen maga a technika egyáltalán nem bonyolult. Csak a hajszárítódra és egy megfelelő méretű körkefére lesz szükséged a buborékformájú loknik beszárításához. Egy korábbi cikkünkben részletesen is elolvashatod a beszárítás csínját-bínját, illetve videón is láthatod, hogy hogyan lesz igazán buborékformájú a frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés