A frufru fazonját általában a fejformánk határozza meg, hiszen könnyen tönkreteheti az összképet, ha nem passzol az arc sajátosságaihoz. Ám létezik egy divatos frufru, amivel nem lehet hibázni.

A frufru most nagyon népszerű, de annak ellenére, hogy csodásan fel tudja dobni a frizurát, sajnos kockázatos is, és emiatt gyakran tanácstalanság övezi a fazonválasztást. Főként a vágáson múlik ugyanis, hogy mennyire mutat jól, hiszen másféle kialakítás ajánlott a kerek, a szögletes, vagy a keskeny archoz, de olyan tulajdonságok is döntőek lehetnek a frufrukérdésben, mint például a nagy orr, a széles vagy magas homlok, illetve a pufók orca.

Létezik azonban egy retró frufrufazon, ami az élesen vágott fazonokkal ellentétben, nem szélesíti az arcot, lágy íveivel azonban a keskeny és szögletes fejformákhoz is jól passzol. Takarja a magas homlokot, de nem húzza szét, hogy szélesebbnek tűnjön, és gyönyörűen kiemeli a szemeket. Ráadásul ez a frufrutípus most újra divatos, sőt, szinte az összes kifutón megjelent, előrevetítve a tavaszi-nyári frizuratrendeket.

Korábban a hetvenes években tarolt, és általában hosszú, félhosszú hajhoz igazították a fodrászok. Nagyon jól illik az idei lob és shag hajstílusokhoz, melyekben nincsenek élesen vágott végek. A fokozatosan nyírt hosszú frizurához szintén remekül passzol, és kerek arcúaknak sem előnytelen, mint az egyenesen vágott frufruk. Az alábbi videóban fodrász mutatja meg, hogyan érdemes igazítani ezt a frufrufazont, és miként készül.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés