A rövid frizura hamar elveszíti formáját, ha lenőnek a tincsek, különösen a most divatos rétegelt fajta, amilyen a shag fazon. A tépett szálakat azonban te magad is megigazíthatod otthon, ezzel az egyszerű vágástechnikával, amit könnyedén elsajátíthatsz.

hirdetés

A tépett rövid frizura lényege, hogy a tincsek nem egyforma hosszúságúak, és a frufru sem éles vonalban vágott, hanem finom rétegekben keretezi az arcot. Nem jó megoldás tehát, ha csak úgy lecsipeget az ember a hajvégekből, mert katasztrofális eredmény sülhet ki belőle.

Ha két ujjad közé szorítod a tincsek végét, megfigyelheted, hogy a rétegek milyen irányban rendeződnek. A cél csupán az, hogy megszabadulj az elvékonyodott végektől, amelyek szépen kiadják magukat, ha vizesen végigsimítod a fürtöket az ujjaiddal.

A rövid frizura felfrissítése otthon: így tartsd meg a rétegelt hatást

Nem kell különleges vágási technikákat megtanulnod ahhoz, hogy kicsit felfrissítsd a lenőtt frizurádat. A fazon újjáélesztését már azzal is elérheted, ha a seprűsen szétnyílt hajvégekből levágsz néhány millimétert. A trimmelés egyfajta ritkító, tépett vágást jelent, amit a fodrászok a fazon kialakítása után szoktak elvégezni. Ilyenkor a hajat nem egyenesen vágják, hanem puha rétegeket alakítanak ki, amitől jó tartást és lágy esést kap a frizura.

 

A videóban megfigyelheted, hogyan lehet egyszerűen, néhány perc alatt megigazítani a lenőtt, rövid fazont. Hajmosás után, csavard törölközőbe a hajad, majd amikor már éppen csak vizesek a tincsek, válaszd el a frizurád a szokásos módon. Fogj egy ritka fogú fésűt, válassz le elölről egy fürtöt, majd az ujjaid közé szorítva átlósan feszítsd ki, és csak az elvékonyodott végekre fókuszálj. Mindig átlós irányban tartsd a tincset, ne egyenesen vágj bele. Apránként haladj így végig a rétegeken.

Ezzel a technikával tulajdonképpen csak az arcot keretező, és a fejtetőn lévő töredezett végektől lehet megszabadulni, a teljes fazonigazítást nem tudod megejteni. Ám, már ezzel a frissítéssel is új lendületet adhatsz a fürtöknek, így talán kihúzza addig a hajkoronád, amíg a fodrász kizárva.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés