Ha az arcodon drasztikus megoldásnak találod a gyanta használatát, és nem szívesen szárítod ki a bőröd szőrtelenítő kemikáliákkal, ez a házi módszer tetszeni fog.

Ha nem tudod összefogni a hajad, mert minden irányban szétállnak a homlokodon éktelenkedő babahajak, vagy, ha sötét színű arcpihékkel vagy megáldva, melyek szembetűnőek a bőrödön, érdemes megszabadulnod a nemkívánatos szőrszálaktól.

A borotva kézenfekvőnek tűnik ugyan, de csak röpke pillanatokra szabadít meg a problémától, ráadásul tetézi a bajt, mert a kis pihék megerősödnek tőle. A gyanta és az epilátor arcon bevetve gyakrabban vezet irritációhoz, ezért érzékeny bőrűek számára mindkét megoldás felejtős. A szőrtelenítő krémektől is sokan kipattogzanak, bár akadnak kíméletesebb változatok is a boltokban.

Ha csak nem vagy allergiás valamelyik összetevőjére, az alábbi szépségrecept nem jelent veszélyt a bőrödre. Csupa természetes hozzávalót tartalmaz, melyek kíméletesen távolítják el a szőrt, miközben simává és puhává varázsolják a bőrt.

Házi arcpakolás bajuszka és babahaj ellen

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál színtelen zselatinpor
  • 2 evőkanál langyos tej
  • 1 csipetnyi kurkuma
  • ¼ evőkanál méz

Melegítsd fel a tejet, de ügyelj arra, hogy ne legyen forró. Először a zselatinport öntsd ki egy tálba, majd keverd hozzá a langyos tejet. Add hozzá a kevés kurkumát és a mézet. Használhatsz nyers mézet is erre a célra, mely több vitaminnal táplálja a bőrt, mint a pasztőrözött változata. Jól kavard össze az elegyet, hogy kenhető állagú pasztát kapj.

A megtisztított bőrt puhítsd fel meleg vízzel átitatott törölközővel. Csak terítsd az arcodra, majd egy-két perc után vedd le. A zselatinos arcpakolást tiszta kozmetikai ecsettel vidd fel egyenletesen az arcodra. Nagyjából fél óra alatt szárad meg teljesen a bőrön, körülbelül ennyi ideig hagyd fent az arcodon. Ha teljesen megszilárdult, óvatosan piszkáld fel az álladnál a széleit, és próbáld meg úgy lehúzni a maszkot, hogy minél nagyobb felületet maradjon egyben.

A keményre száradt pakolás eltávolítása egy picit kellemetlen, de nem olyan drasztikus, mint a gyantázás. Amikor lehúzod a maszkot, látni fogod, hogy rengeteg pihe ragadt bele, de az erősebb babahajakat is sikeresen eltávolítja. Ha nagyon kipirosodik az arcod, jégkockákkal nyugtasd meg a bőröd.

  • Megosztás:
hirdetés