Egy flakon hajlakk mindenkinél akad otthon, még azoknál is, akik csak ritkán használják. Ha úgy érzed, csak porosodik a fürdőszobapolcon, az alábbi szépségtrükkök alkalmazásával új értelmet adhatsz neki.

hirdetés

A hajlakk csodásan fixálja a frizurát, de a gyakori használata nem tesz jót a tincseknek. Ám ennek ellenére praktikus kis szépségkellék, amit nem csak a hajkészítési procedúra alatt hasznosíthatsz.

Rögzíti a száradó körömlakkot

Sok nő számára igazi türelempróbát jelent a körömfestés, hiszen legtöbbször nehézségekbe ütközik a körömlakk száradásának kivárása. Ilyenkor sok baki becsúszik: az ember reflexszerűen nyúl a telefonjáért, vagy a kávés bögréért, és a hirtelen mozdulat szinte azonnal nyomot hagy a száradó félben lévő manikűrön.

Ilyenkor sokat segíthet a helyzeten, ha van kéznél egy fixáló hajspray készítmény, amivel rögzíthető a körömlakk. Amikor már majdnem megszáradt a lakk, nagyjából húsz centiméterről permetezd rá a hajfixálót, várd meg, míg egyenletesen eloszlik a körömfesték felületén, és voilá, ismét használhatod a kezeidet.

Belövi a rakoncátlan szemöldököt

Éppúgy, mint a hajtincseket, a szemöldökszálakat is képes fixálni a hajlakk. Ám soha ne próbáld meg úgy ráfújni, mint a frizurádra, hiszen a szemeid épségét veszélyeztetnéd vele. Először is szerezz be egy parfüm- és alkoholmentes, kevésbé irritáló összetételű hajlakkot, és egy tiszta szemöldökkefét.

A csap fölé tartva, a kefét fújd le hajlakkal, és vigyázz, hogy a permet nehogy a szemedbe menjen. Várj egy-két percet, amíg a szemöldökfésű megszívja magát a spray tartalmával, és már nem folyik, csöpög. Azután fésüld be vele szemöldököd a kívánt formára, és kész is vagy.

Ugyanezzel a kefés módszerrel a babahajakat is rendezheted. Csak simítsd bele a pihés szálakat a hátrafésült hajtincsekbe, a hajlakkos kefe segítségével, és máris észrevétlenné válnak.

Helyén tartja a hullámcsatot

Bosszantó tud lenni, amikor a sima, frissen mosott hajon össze-vissza csúszkál a hullámcsat. Ha szeretnéd megőrizni a frizurád rugalmasságát, ne a tincsekre fújd rá a hajlakkot, hanem a csatokra.

Úgy, mint a szemöldökkefét, óvatosan permetezd körbe a spray-vel, ügyelve arra, hogy a szemedbe, szádba ne kerüljön a lakkfelhőből. Amikor félszáraz a csat, simán tűzd bele a hajadba. Szinte hozzáragad a szálakhoz, és nem fog elmozdulni.

A csúszkáló papucs problémája ellen

Bár hosszú távon a hajlakk nem tesz jót a bőrnek, mert filmréteget képez rajta, egy sétányi időre megkönnyítheti a papucs viselését. A fip-flop papucs átka, hogy a pántja gyakran elcsúszkál a lábon, a súrlódás következtében pedig kidörzsöli a bőrt. Hogy ezt megelőzd, bevethetsz egy kevéske hajlakkot. Fontos azonban, hogy ne sokáig hagyd rajta a bőrödön, mert akkor nem tud kellőképpen lélegezni és szellőzni, illetve csak akkor használd, ha sértetlen a bőr a lábfejeden. Naptól leégett, kidörzsölt, gombás, irritált bőrfelületen a hajlakk használata mindenféle módon tilos!

Nem árt olyan hajspray-vel trükközni, amely parfüm- és alkoholmentes, illetve többnyire természetes összetevőket tartalmaz. Fújd le vele a papucs pántjának belső felét, és a csúszkálás megszűnik. Ha viszketést, irritációt tapasztalsz, azonnal mosd le a lábfejedről és a papucsról is!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés