Nem állítjuk, hogy az ajakbalzsam a legsokoldalúbb termék a földkerekségen, de állagának köszönhetően valóban sok mindenre felhasználható a szépségápolás terén, ami mindenképp dicséretes.

hirdetés

A téli időszakban gyakran előbukkan egy-egy elfeledett ajakbalzsam a táskánk rejtekéből, a kabátzsebből vagy az úti neszesszerünkből. Rendszerint ilyenkor bosszúsan nyugtázzuk, hogy már vettünk újat, és, ha körülnézünk a lakásban, megeshet, hogy még egy maroknyit össze tudunk szedni a szájápolókból. Nálam legalábbis így szokott történni.

Ám az utóbbi időben ráébredtem, nem is olyan nagy baj, ha feledékenységemnek köszönhetően felhalmozódnak nálam a különféle ajakbalzsamok, hiszen rengeteg módon hasznosíthatom azokat, amelyekkel többé már nem kenegetem a számat.

Égnek álló babahajra, kusza szemöldökre, sprőd hajvégekre

Ha a kóbor hajszálaidat vagy a borzas szemöldöködet szeretnéd megzabolázni, az ajakbalzsam tökéletes segítséged lehet ebben. Kenj egy keveset az ujjaidra, dörzsöld össze, majd oszlasd szét óvatosan az engedetlen babahajakon vagy az öltözködés során elektrosztatikussá vált, szálló, repdeső szálakon.

Így nem lesz szükséged hajlakkra, és egy kis egészséges fényt is kapnak a tincseid. Ha sprődnek érzed a hajvégeket, finoman kend be őket ajakbalzsammal, de vigyázz, nem az a cél, hogy zsírossá váljon a felületük. Érdemes kis mennyiséget használni a szájápolóból.

A kusza, borzas szemöldököt is könnyen megzabolázhatod egy kis szájzsírral. Tiszta szemöldökkefére vigyél fel belőle egy keveset, majd fésüld át vele a szálakat. Szuper jól fixál!

Hidratálásra, hámló orra, manikűrhöz

A kókuszolajat és shea vajat tartalmazó szájbalzsamok különösen alkalmasak a kiszáradt sarok, térd és könyök hidratálására. Amikor látod, hogy a testápoló önmagában mit sem ér, radírozd át ezeket a testrészeidet, majd alaposan kend be ajakbalzsammal.

Télen a gyakori orrfújások következtében az orrunkon könnyen kiszáradhat és megvastagodhat a bőr, ez a probléma pedig addig tetőzhet, mígnem hámlani kezd. Ha rásminkelsz, csak még feltűnőbb lesz a sérült bőr, ám, ha bekened ajakbalzsammal, egy kicsit később pedig kompakt púdert teszel rá, teljesen rejtve marad a hámló felület.

Mielőtt rendbe tennéd a körmeidet, nem árt felpuhítani a körömágyat és a kutikulákat. Ehhez a művelethez szintén jól jön egy kis ajakápoló balzsam.

Szemhéjfesték alá

Állagának és selymes fényének köszönhetően a szájbalzsam úgy működik a szemhéjra kenve, mint egy primer. Hozzátapadnak a szemhéjfesték csillámos szemcséi, így fixálja is azokat. A segítségével sokkal könnyebb elkészíteni a füstös szemsminkeket, illetve felerősíti, élénkebbé teszi a színeket.

Az arccsontokra

Ha egy kis csillámot szeretnél tenni az arccsontodra, ajakbalzsammal tökéletesen fixálhatod a csillogó pigmenteket, de a szájápoló zsír önmagában is megállja a helyét highlighterként, különösen, ha gyöngyházfényű verziót vásároltál.

A színezett terméket krémes pirosítóként is alkalmazhatod, de a saját kezű legyártása sem nagy vesződség, hiszen csak meg kell olvasztanod egy kis ajakbalzsamot, majd egy tégelyben keverhetsz hozzá olvasztott rúzst, esetleg pirosítót.

Bőrcipő fényesítésére

A bőrcipők ápolásához kapható wax arra való, hogy újra élettelivé varázsolja a kissé már megkopott lábbelit. Simán helyettesítheted ajakápolóval: tisztítás után kend be szájbalzsammal a bőrből készült cipődet, csizmádat, majd egy puha ronggyal töröld fényesre. Ha elvégzed ezt a műveletet, egy egészen parányit vízlepergető lesz a bőrfelület, és nem tapad meg rajta annyira a kosz.

Parfüm alá

Ha gyorsan elpárolog a kedvenc illatod, mielőtt magadra fújnád a parfümöt, kenj a csuklódra és a nyakadra egy kevéske ajakbalzsamot, majd arra permetezd rá az aromafelhőt. Így sokkal tartósabb és intenzívebb lesz az illatélmény.

  • Megosztás:
hirdetés